Upoznaj Bunny, psa koji "govori" - njezin najpopularniji video ima 43 milijuna pregleda na TikToku

Instagram@what_about_bunny
Vidi originalni članak
  • Ako misliš da je tvoj pas pametan, pogledaj što zna ovaj!
  • Ovaj pas ima riječnik veći od mnogih trogodišnjaka i u rečenice spaja više od 70 riječi
  • Nije ni čudo što su društvene mreže poludjele za Bunny

Bunny je sheepadoodle, novostvorena pasmina kakve Amerikanci obožavaju, miks pudla i engleskog bobtaila i uz to što je jako zgodna, čini se poput sasvim običnog psa. No, ipak to nije, postoji jedna velika razlika... Bunny može razgovarati s ljudima... Na nekin način. Oh, da, i ima 5 milijuna (!) pratitelja na TikToku.

Unatrag godine dana, Bunnyna vlasnica Alexis Devine naučila ju je da koristi vrlo složen sistem s dugmadi koje Bunny pritišće šapom, a na pritisak svakog pojedinog začuje se određena riječ poput "šetnja", "plaža", "voda", "van", "mama" ili određena fraza. I sistem funkcionira, Bunny koristi više od 70 gumba koji su organizirani u skupine srodnih pojmova.

“Moja je teorija da ona zapamti njihovo mjesto na tastaturi" kaže njezina vlasnica Alexis, "baš kao što pijanist zapamti tipke na klavijaturi i svira ne gledajući ih. Da uči Bunny "govoriti" dobila je ideju od govorno-jezične stručnjakinje Christine Hunger koja je naučila vlastitog psa da se izražava u rečenicama od pet riječi.

Sad Bunny sudjeluje u studiji Komparativno-kognitivnog laboratorija na Sveučilištu California koja istražuje na koji način psi razumiju jezik, a mogu učestvovati svi vlasnici koji pokušavaju naučiti svog psa da komunicira poput čovjeka. Prva riječ koju je Bunny naučila bila je "van", a gumb je bio smješten pokraj izlaznih vrata i ona ga je pritisnila svaki puta kada bi sa svojim vlasnicima išla van. Nakon nekoliko tjedana bilo joj je jasno što riječ znači.

@what_about_bunny

This changes everything we think we know ##dogsoftiktok ##talkingdog ##language ##comunication ##fypシ

♬ original sound - I am Bunny

"Uz tisuću malih ohrabrenja naučila je što svako dugme znači" kaže njena vlasnica, a njihovi zabavni "razgovori" dokumentirani su i objavljeni na TikToku što je Bunny munjevitom brzinom premetnulo u zvijezdu te aplikacije. Njezn najpopularniji video ima više od 43 milijuna pregleda!

@what_about_bunny

There was zero percent chance I was going to be capable of saying no. ##dogsoftiktok ##smartdog ##fypシ ##talkingdog

♬ original sound - I am Bunny

U više je navrata Bunny je znala reći što je boli, a ova pametna pasica uči čak i koncept vremena te referira se na prošle događaje, kognitivnu vještinu za koju su stručnjaci smatrali da je psi ne mogu shvatiti. Neki njezini razgovori stvarno su nevjerojatni. 

@what_about_bunny

Check your doggy’s paws if you live in an area with foxtail ##ouchie ##talkingdog ##cutedog ##communication ##doggyanthem

♬ original sound - I am Bunny

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr