Upomoć! Nokti vam pucaju, a ne znate u čemu je problem?

Getty Images
Sramite se vlastitih noktiju? Nezaustavljivo se listaju i pucaju, a njihov grozan izgled ne može sakriti ni najskuplji lak? Evo rješenja...
Vidi originalni članak

Jedini problem koji stoji između vas i noktiju o kakvim maštate (baš onakvi kakve imaju profinjene dame na filmovima) su isključivo - vaši nokti. Ne postoji trajni lak, gel ili neki treći proizvod koji bi ih spasio, a vaša nada da ih jednoga dana više nećete morati sramežljivo skrivati u džepovima sve više i više blijedi...

Prepoznali ste se? Ma ne brinite, za sve postoji rješenje... Ipak, moramo vas razočarati... Nije kriva isključivo Majka Priroda. Štoviše, dobrim dijelom ste si sami krivi.

Ovo su najčešći razlozi zbog kojih vaši nokti ne izgledaju lijepo kao oni vaše najbolje prijateljice:

Previše "pazite" na njih

Ne, ne morate sada ići strugati po zidovima sa svojim krhkim noktićima kako biste ih ojačali (ili do kraja uništili). No, ako (pre)često uklanjate kožicu oko noktiju, turpijate njihovu površinu ili ih izlažete drugim "tretmanima", vrlo brzo bi mogli postati osjetljivi i lomljivi.

Umjesto toga radije posegnite za hidratantnom kremom i osvježite svoje ruke...

via GIPHY

Stalno ih lakirate

Nije bitno je li riječ o običnim lakovima koji će već nakon nekoliko dana (ili sati) krenuti "bježati" s površine nokta ili pak o onim trajnim, obje vrste polako ali sigurno uništavaju vaše nokte. Naravno, nije potrebno zauvijek se odreći ove šarene radosti, ali razmislite o uzimanju pauze između dva lakiranja (geliranja).

Hrana je ključ

Ako živite na brzoj hrani i gotovim jelima iz obližnjeg trgovačkog centra nemojte očekivati da će vaši nokti služiti kao reprezentativni uzorak čisto savršenstva. Jednostavno je: što bolje jedete, to će nokti ljepši i zdraviji. Maslinovo i laneno ulje te zeleno lisnato povrće odličan su izvor hranjivih tvari.

Na svoj svakodnevni jelovnik uključite vitamine A, B i D, željezo, proteine i kalcij. Upravo je to formula za uspjeh.

Također, mnogi vjeruju kako svakodnevno premazivanje površine nokta čistim maslinovim uljem pomaže u njihovom jačanju.

Posjeti Miss7.24sata.hr