Udomljeni pas slomljenih rebara spasio novu vlasnicu: nanjušio je da ima rak

Joanne Lowen
Vidi originalni članak
  • Meinosu su bila slomljena rebra, iščašene noge i potpuno izgladnio bio je na rubu smrti
  • Kad ga je umirovljena učiteljica udomila nije ni slutila da će jednog dana i on njoj spasiti život
  • Pas se odjednom počeo čudno ponašati, neprestalno gurkajući njušku pod vlasničin pazuh
  • Liječniku se stidjela reći da je došla zbog "dijagnoze" koju je postavio pas, no Meinos je bio u pravu

Težio je upola manje od svoje normalne težine, imao je slomljena rebra, iščašena koljena, bio potpuno iscrpljen i zapravo na rubu smrti. Pas je očito bio zlostavljan i tučen prije nego što su ga ostavili da umre na ulici. Srećom po Meniosa to se nije dogodilo. Nakon što je pronađen i doveden u sklonište za životinje koje vodi britanska dobrotvorna udruga Healing Paws njegova je priča dirnula umirovljenu britansku učiteljicu Joanne Lowen koja ga je odlučila udomiti. Pas je dobio novu šansu za život u seocu u Kentu gdje Joanne živi, lijepo se oporavio i ona je bila sretna - ni ne znajući kako će joj napušteni pas jednog dana dobrotu vratiti istom mjerom. "Da nije njega danas vjerojatno ne bih bila živa" ispričala je Joanne za britanski Metro.

Menios je pronađen u Grčkoj, na ulicama Nafpaktosa, prošao je brojne operacije kako bi ga se spasilo jer slomljena rebra gotovo su mu provirivala kroz kožu nakon kojih je večinu vremena morao mirovati u kavezu da se oporavi. Ipak, večernje maženje s novom vlasnicom na sofi bilo je i ostalo njihov nezaobilazni ritual za vrijeme i nakon potpunog oporavka.

Mali anđeo Dječak u suzama ostavio štene ispred skloništa: "Ovdje je igračka da me ne zaboravi"

Joanne je prvi puta primjetila da nešto nije u redu kad ju je Menios počeo luđački njuškati, svaki put kad bi se popeo na kauč. Za Metro je ispričala: "Bivao je sve više i više uzmeniren. Isprva sam mislila da nešto nije u redu s mojim dezodoransom jer je neprestano gurao glavu u moj pazuh, no na kraju sam ipak odlučila posjetiti svog liječnika. Rekla sam mu je da osjećam kvržicu, iako nisam, jer bilo mi je glupo priznati da dolazim zato jer se moj pas čudno ponaša."

Liječnik ju je poslao na ultrazvuk, a zatim i na biopsiju i pokazalo se doista da Joanne koja je prije 20 godina već preboljela rak dojke sad ima lobularni karcinom dojke. Kasnije je spomenula liječniku kako se pas ponašao i na njezino iznenađenje, nije mu to bila novost. "Nisam iznenađen, čuo sam već za ovakve slučajeve" rekao je Joanne. Ova britanska učiteljica napokon je operirana, no u međuvremenu, od biopsije do operacije, Meinos se nastavio ponašati isto, stalno gurkajući njušku na mjesto gdje se tumor nalazio.

Svojoj vlasnici koja mu je spasila život vratio je jednakom mjerom. Joanne je napokon prošla dvije operacije i pas se smirio tek nakon druge - kad je karcinom definitivno uklonjen. "S dosta sigurnosti mogu reći da mi je spasio život. Mislim da i sa psom morate imati neku vrstu povezanosti; mene Meinost u korak prati otkako je došao k meni."

 

miss7 predstavlja novi originalni video serijal "Kat po kat s Kim Končar" u kojem će naša novinarka i mlada glumica Kim Končar ugostiti poznate hrvatske zvijezde u usponu stubama naše poslovne zgrade. Kao i uspon, pitanja će gostima postajati sve teža pa tako neće nedostajati i škakljivih tema. U prvoj epizodi gost je modni stilist Marko Grubnić.

 

Your browser doesn’t support HTML5 video


 

Posjeti Miss7.24sata.hr