U nebo iznad Zagreba odletjelo je 3.000 lampiona s lijepim željama

U ponedjeljak 22. prosinca je održan peti, jubilarni performans “Kapulica&Lampioni – želje je lakše ispuniti uz Vip!” tijekom kojeg je sa zagrebačke tržnice Dolac u nebo poletjelo tri tisuće lampiona. Autor performansa, akademski slikar i grafičar Krešimir Tadija Kapulica, zaželio je jučer da Zagreb bude najljepši grad na svijetu i da lampioni svima ostvare želje.
Vidi originalni članak

"Svake godine obećam sam sebi, svojim prijateljima i suradnicima bez kojih ovo ne bi bilo moguće - ovo je zadnji put da nas sve skupa stavljam pred ovako veliki izazov i da radimo u nemogućim uvjetima! Jer vjerujte mi, uvjeti su nemogući.

No, isto tako svaki put kada sam svjedok i dio ovakve čarolije koja budi zajedništvo, zaboravim na sve prepreke. Od prvog svog projekta, prije 15 godina, do danas moj cilj je jasan i planiram mu zauvijek ostati odan i posvećen - želim potaknuti ljude da vjeruju u snove i da se bore za njih. Isto tako vjerujem da svaki čovjek želi biti bolji, a lampioni i ja smo tu da ih na to podsjetimo i kažemo - Probudi se, bori se za svoje snove i vjeruj!'', izjavio je autor performansa Krešimir Tadija Kapulica.

Nastavio je kako je ponosan na sve koji su sudjelovali u ovoj bajci zajedništva i kako obećaje, kao prvo sam sebi, a onda i nama, da će se i dalje, koliko god to jedan čovjek može, boriti da svijet postane barem malo bolje mjesto i da svojim performansima, kakvi god u budućnosti bili, dokaže da snovi ipak
nisu toliko nedostižni: ''Mislim da je ovaj performans s lampionima to i dokazao. Hvala vam svima!", zaključio je.

Performans podržavamo po drugi put, a kako ovogodišnje izdanje ima i humanitarnu notu, odlučili smo dodatno pomoći i udvostručiti sredstva donirana za lampione namijenjena udruzi Krijesnica. Svoj su doprinos dali i naši zaposlenici koji su volonterski pomagali na samom performansu dijeleći lampione i informirajući posjetitelje. Također, za sve koji nisu mogli sinoć doći na Dolac pripremili smo posebnu mobilnu i web aplikaciju “Lampioni želja” putem koje je preko 2.600 ljudi zaželjelo blagdansku želju puštajući virtualni lampion”, poručila je Dubravka Jusić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta, generalnog pokrovitelja performansa.

Zoran Cipek, predsjednik Upravnog odbora «Krijesnice» - udruge za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima još jednom je zahvalio na povjerenju: "Udruga Krijesnica zahvaljuje gospodinu Kapulici i tvrtki Vipnet što su nas prepoznali kao vrijedne povjerenja; zahvaljujemo na ovom humanom i veličanstvenom događaju”.

Lampioni su opet na pola sata zaustavili zračni promet iznad Zagreba, a predivne slike zagrebačkog Dolca, Katedrale i drugih znamenitosti odaslane su s ponosom svim svjetskim medijima.

Posjeti Miss7.24sata.hr