U Ljubljani se danas otvara pop-up restoran slavne chefice Ane Roš

Hiša Franko Ana Roš, Hiša Franko
Vidi originalni članak
  • Chefica Ana Roš poznata je po svojim fenomenalnim jelima koja spravlja u svom restoranu 'Hiša Franko'
  • Nakon što je u Ljubljani prošle godine otvorila pekaru, danas u glavnom slovenskom gradu otvara pop-up restoran 'Ana in Slon'
  • Jedva čekamo vidjeti što je finoga pripremila chefica sa dvije Michelinove zvjezdice

Ana Roš, najbolja chefica na svijetu 2017. godine, po izboru The World‘s 50 Best Restaurants, jedna je od najzaslužnijih što je njezina domovina Slovenija stekla zavidnu reputaciju na svjetskoj gastronomskoj sceni. Njezin restoran Hiša Franko u Kobaridu, malom mjestu u dolini Soče, koji je dobio dvije Michelinove zvjezdice, niz godina pohode gurmani iz Slovenije i šire. 

Kod Ane Roš nema kompliciranih tehnika, samo fini sastojci, samo tri, najviše četiri, samo domaće, sezonsko, izvrsno. Ovome slavna kuharica dodaje još samo dva sastojka, ali u izobilju, u svakom jelu, na svakom tanjuru, u svakoj novoj kulinarskoj kreaciji: emocije i talent.

Nekadašnja aktivna sportašica (bila je član slovenske skijaške reprezentacije do 18 godina te je trenirala ples), nesuđena diplomatkinja (u Italiji je 1996. diplomirala međunarodne i diplomatske znanosti te govori pet jezika), odabrala je kuhanje za svoj životni put – i nije pogriješila. 

Danas Ana Roš doista ima posla preko glave. Osim što već godinama uspješno vodi svoj restoran 'Hiša Franko' u Kobaridu, prije nekoliko mjeseci je u centru Ljubljane otvorila pekaru koja je od prvog dana stekla nevjerojatnu popularnost. Sada otvara svoj prvi pop-up restoran koji će prve goste primiti upravo danas.

Radi se o restoranu koji će se zvati 'Ana in Slon', a bit će smješten u sklopu poznatog ljubljanksog hotela Slon u Nazorjevoj ulici 5, gdje će chefica i njezina ekipa raditi tri mjeseca na lokaciji koju Ana Roš smatra svojim ljubljanskim domom. 

Tim 'Hiše Franko' podijelio je uzbuđenje na društvenim mrežama zbog nove energije i svježine koju će unijeti na ljubljansku gastro scenu. 'Ana in Slon' bit će opuštenijeg koncepta, idealna stanica za ležerniji ručak ili večeru. Naravno, chefica će zadržati svoju filozofiju kuhanja koja podrazumijeva korištenje isključivo lokalnih namirnica i snažne okuse. 

Restoran neće primati rezervacije, ali će biti otvoren od srijede do nedjelje za ručak i večeru. Na Instagramu su otvorili profil na kojem će dijeliti dodatne informacije i utiske glede otvaranja nove lokacije.

Posjeti Miss7.24sata.hr