U knjižare je stigao hrvatski ljubić začinjen holivudskim glamurom - evo zašto bi to mogao biti pravi ljetni hit

Vidi originalni članak
  •  „Zvijezde među nama“ neki nazivaju hrvatskim Notting Hillom
  •  Kao podloga za ovaj roman poslužilo je snimanje megapopularne serije u Dubrovniku
  • Ostaje otvoreno pitanje koji se stvarni glumac krije iza lika Lucasa Wintera

 

Proljeće nam je, osim cvrkuta ptica, toplih zraka sunca i raspupalog cvijeća, ove godine donijelo i jednu veliku novost – prvi hrvatski chick-lit roman kojeg se ne bi posramila ni Sophie Kinsella. Žanr kojeg se u Hrvatskoj nitko nije dotaknuo otkad chick-lit postoji u svijetu konačno je dobio svoju domaću predstavnicu u mladoj zagrebačkoj debitantici Sanji Srdić Jungić. 

Roman „Zvijezde među nama“ na police knjižara stigao je s prvim danom proljeća, ali o njemu već mjesecima bruji knjiška blogerska scena. Alis Marić koja stoji iza poznatog bloga Čitaj knjigu s gotovo pola milijuna obožavatelja predstavila je ovaj roman grandioznom rečenicom – „Spremite se za emocionalnu eksploziju“ – pa smo odlučili istražiti što nam donosi ovaj proljetno/ljetni hit.

Prekid, ostavka, preseljenje - pa on

Priča prati djevojku Noru koja, iako vrlo mlada, prolazi svojevrsnu životnu krizu. Na pragu tridesete prekinula je ozbiljniju vezu, dala ostavku na poslu te privremeno odlučila preseliti u Dubrovnik na snimanje filma holivudske produkcije. Iako Nora statiranje u filmu, što je najniža moguća stepenica u produkcijskom lancu, smatra prilikom za potencijalni prijelazak u produkcijske vode ozbiljnije vrste, misli joj uskoro zaokuplja nešto sasvim drugo. Točnije, netko drugi, i to ni manje ni više nego poznati glumac i njen tinejdžerski crush Lucas Winter koji nenadano stiže u Dubrovnik. Norini ambiciozni planovi uskoro padaju u vodu kada igrom slučaja upoznaje slavnog glumca koji za Noru pokazuje puno veći interes nego za jednu običnu obožavateljicu. Hoće li Nora pasti na šarm i vješte rečenice začinjene flertom glumca čija je karijera pomalo na zalasku ili će svoju pažnju usmjeriti prema puno sigurnijoj domaćoj opciji u obliku asistenta redatelja Ivora prepustit ćemo vam da otkrijete sami. 
 

Ne nedostaje pikantnijih scena

Osim što na hrvatsku scenu donosi zanimljivu priču s daškom holivudskog glamura koja dosad još nije bila ispričana perom hrvatskog autora, Sanja Srdić Jungić prepričava je lakoćom netipičnom za debitantskog autora. Roman je prepun iskričavih dijaloga, osvježavajućih opisa te zrele doze humora, zbog čega nije teško poistovjetiti se s glavnom junakinjom i svim srcem ući u njene zgode i nezgode. Nezanemariva je količina i onih pikantnijih scena, koje se autorica ne libi opisati u tančine, i to rekli bismo vrlo uspješno, dok ih mnogi veći autori radije izbjegavaju.

I, tko je Lucas Winter?

Ipak, glavno pitanje romana ne krije se u tome hoće li između glavnih junaka biti vrućih scena nego koji je stvarni glumac potencijalno iza opisa Lucasa Wintera. Naime, prvi se dio knjige koncentrira na opise statiranja u Dubrovniku, što je iskustvo koje je autorica i sama doživjela na setu megapopularne serije Igra prijestolja. U nekoliko dosadašnjih intervjua Srdić Jungić je sa zainteresiranim čitateljima podijelila fotografije sa seta, ali i zabave s glumcima kojoj je tijekom statiranja prisustvovala te upoznala mnoštvo glumaca za kojima pate milijuni djevojaka diljem svijeta. Je li neki slavni glumac osvojio njeno srce ili je sve samo jedna jako dobro osmišljena priča bit će glavno pitanje za autoricu tijekom skorašnje zagrebačke promocije knjige. (MB Books, 99,00 kn)

Posjeti Miss7.24sata.hr