U Đardinu se i ovog Valentinova skrivaju najslađa iznenađenja za sve koji vole biljke i cvijeće

Đardin
Vidi originalni članak
  • Zaljubljenike u sobno bilje, cvijeće i vrtlarenje ništa neće oduševiti toliko kao nova biljka ili nešto što s uzgojem bilja ima veze
  • Đardin je i ove veljače pripremio valentinovsku ponudu najromantičnijih zelenih poklona
  • Od biljki u obliku srca i onih s nizom srcolikih listića do zajedničko provedenog vremena na nekoj od radionica, evo što nam predlažu

Posljednjih nekoliko godina Đardin se etablirao u jednu od najšarmantnijih zelenih oaza. Nema tog zaljubljenika u sobno bilje, cvijeće i vrtlarenje kojeg će njihova ponuda ostaviti ravnodušnim pa rado pratimo kakve se novosti kuhaju u njihovoj zelenoj 'kuhinji'. Ni ovo Valentinovo neće proći bez prigodne ponude sastavljene za sve biljkoljupce, bilo da romantičnim odabirom žele razveseliti voljenu osobu ili sami sebe.

U pažljivo osmišljenu ponudu povodom Dana zaljubljenih dodana su tri različita buketa cvijeća, tri sobne biljke koje su zahvaljujući svojim karakteristikama kao stvorene za slavljenje ljubavi, terariji koji u duhu ovog dana dolaze u romantičnom izdanju, ali i jedno iskustvo za sve one koji vjeruju da je stvaranje uspomena na zajedničke trenutke najljepši mogući poklon. 

String of hearts – Ceropegia woodii

Niz srca je popularna puzavica među mnogim zaljubljenicima u sobno bilje. Specifična je i prepoznatljiva po listovima u obliku srca nanizanima na stabljici biljke, što ju čini najšarmantnijim odabirom za nekome pokoniti (svoje) srce. Unutar poklon pakiranja smještene su i upute kako se brinuti o ovoj ljepotici te gdje je najbolje smjestiti u prostoru.

Life&style Dvije sestre u srcu Zagreba danas otvaraju pravi mali raj za ljubitelje biljki i cvijeća

Autograph tree – Clusia rosea Princess

Ovoj je biljci popularnost naglo krenula rasti kroz posljednjih godinu dana, a njezini mesnati zeleni listovi, kažu nam iz Đardina, plijene pažnju svakoga tko navrati u njihovu trgovinu. Ime Autograph tree duguje otpornosti listova na mehanička oštećenja pa osim samom  biljkom ovog Valentinova voljenu osobu možemo razveseliti i dodavanjem ljubavne poruke ili kakve uspomene na njezine listove. 

Hoya

Ovaj je simpatični sukulent idealan poklon za sve istinske romantičare. Posađena u u biorazgradivu teglicu i smještena unutar ukrasne kartonske eco-friendly kutijice zajedno s uputama kako je njegovati, hoya će šarmirati svakoga svojim oblikom srca. Jedan zakorijenjeni list poput ovoga u pravilu ostaje trajno u obliku jednog srca i ne tvori stabljiku s nizom srcolikih listova, a zbog svoje je nezahtjevnosti savršena i za sve one koji uzgoj biljaka i održavanje istih na životu ne ubrajaju u svoje talente. 

Buketi Tajna ljubav, Tiha čežnja i Vječno prijateljstvo

Svaki buket je jedinstven baš kao što je jedinstvena i svaka osoba u čijim će rukama završiti, no unatoč tome što buketi variraju u nijansama i izboru cvijeća te mogu biti od živog ili suhog cvijeća, nit vodilja svakog je predstaviti značenje osobe kojoj ga se daruje. Ružičasta boja simbolizira nježnost,  romantiku te univerzalnu ljubav; ljubičastu se povezuje s kreativnošću, ambicijom, plemstvom i moći; nježne boje suhog buketa simboliziraju stabilnost i dugotrajnost prijateljstva u svim oblicima, dok se zelena boja vezuje za osjećaj sigurnosti, smirenosti i potpore, a na nama je da buket začinimo ostalim nijansama ili vrstama cvijeća koje će dragu nam osobu najviše razveseliti.

Life&style Od visećih biljnih dekoracija do slika od mahovine: radovi Shoomarta ne osvajaju samo zaljubljenike u biljke

Terariji

Šarmantni maleni eko-sustavi redovito ostavljaju bez daha sve one kojima se poklone, a ovi elegantni prikazi prirode i svih njezinih čari savršeno će pristajati baš svakom prostoru. Zalijeva ih se s malo vode tek jednom u nekoliko mjeseci, a povodom Valentinova ukrašeni su romantičnim detaljima. Vrijedi samo imati na umu da se izrađuju po narudžbi.

Radionica izrade terarija

Kao što smo već spomenuli, za sve one koji vjeruju da je stvaranje zajedničkih uspomena najbolji način povezivanja, Đardin je i mjesec ljubavi začinio radionicama izrade terarija, dobrom hranom te nezaobilaznim gin-tonicom ili vrhunskim vinom. Radionice se održavaju vikendima u popodnevnim satima u ugodnoj atmosferi Đardina.

Posjeti Miss7.24sata.hr