Tribute Ramonesima u Tvornici

Gabba Gabba, splitski punk bend u subotu, 13.04., održati će koncert pod nazivom Adios Amigos u zagrebačkoj Tvornici kulture kao počast velikanima Ramonesima i to povodom dvanaeste godišnjice smrti Joeyja Ramonea. Ulaznice se mogu nabaviti u pretprodaji po cijeni od 30 kn, a na dan koncerta cijena će iznositi 45 kn.
Vidi originalni članak

Gotovo da nema značajnijeg izvođača koji Ramonese ne navodi kao uzor, a u tome prednjače U2, Red Hot Chili Peppers, Metallica, Green Day. Joey je dobio svoj trg u New Yorku, Johnny spomenik... Za sobom su ostavili 2263 koncerta u 23 godine, 14 studijskih albuma i preko 200 pjesama i ogroman utjecaj na današnje glazbenike. U Hrvatskoj postoji bend koji od 1983. vjerodostojno izvodi njihovu glazbu i oduševljava publiku, a to je Gabba Gabba.

Nastali iz pepela kultnih splitskih bendova Crven ban, Abortus, Vojnici olovnih nogu i Hydrogen, Ivo Šerić (bubnjevi), Vicko Krivić (bas gitara), Ante Saratlija (gitara) i Zvonimir Rumboldt (glas) prvi zajednički koncert održali su 27. listopada 1983. u sada već legendarnom TOK-u, a repertoar im se sastojao isključivo od pjesama Ramonesa. Zbog različitih životnih obaveza, članovi benda su ubrzo krenuli svatko svojim putem, ali su se ponovno okupili na jubilarnom splitskom koncertu 1995. godine povodom dvadesete godišnjice punka. Razlog je bio kako bi mlada publika vidjela i jedan legendarni bend, o kojem je čula samo iz priča. Taj koncert označio je prekretnicu, kako u karijeri benda, tako i u situaciji na splitskoj rock’n’roll sceni. Novi naraštaji bezrezervno su ih prihvatili i neformalno proglasili najboljim bendom u gradu.

Bilo je neminovno nastaviti sa svirkama koje su bile sve bolje i bolje i koje su lansirale Gabba Gabba bend u najbolji ramones tribute bend na ovom području. Sve navedeno je vjerojatno dovoljan razlog zašto nipošto ne bi trebali propustiti ovu punk poslasticu, stoga marte na noge i pravac u Tvornicu!

Posjeti Miss7.24sata.hr