Tortelini, ali kao bogata juha - jelo koje će te nahraniti, ugrijati i utješiti na tmurni dan

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Talijansku pastu volimo na sve načine, a u hladne dane prijat će i tortelini sa sirom, na jušno
  • Bogata juha s povrćem bit će zasitnija kad se ubace tortelini, a za pravi talijanski štih može se dodati talijanska kobasica
  • Baš si jako gladna? Serviraj onda jelo uz prepečeni kruh s češnjakom

Ovaj recept za bogatu juhu odnosno varivo od tortelina možeš servirati uz slatku talijansku kobasicu (kako bi jelo do kraja ostalo u duhu svoje talijanske tradicije), torteline od svježeg sira i lisnati zeleni špinat u bogatoj juhi od rajčice. Predlažemo da je serviraš uz hrskavi kruh, primjerice krostine sa sirom, zbog čega će tvojim ukućanima biti jedan od glavnih favorita ove zime.  

Premda je ova juha s kobasicama i tortelinima ukusan obrok sama po sebi, možeš je upariti i s malo kruha s češnjakom i dodati začinskog bilja po vlastitom izboru. Želiš li juhu pripremiti unaprijed, torteline ipak skuhaj tek neposredno prije posluživanja kako se ne bi razmočili i raspali.

 Raznobojni tortelini osvježit će svaku juhu ili varivo

Life&style asd

Špinat varivo s tortelinima i kobasicom

Sastojci (za 4 osobe):

  • 100 g suhog bijelog graha
  • 1 glavica luka
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica maslinova ulja
  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 100 g špinata (svježeg ili zamrznutog)
  • 200 g kobasica
  • 400 g svježih tortelina
  • 100 g naribanog ementalera
  • sol i papar

Grah i špinat obogatit će pikantna kobasica koja je odličan dodatak ovom jednostavnom receptu. Tortelini punjeni sirom jelu će pak dati ravnotežu.

 

Ovaj je članak originalno objavljen na portalu missGASTRO.

Posjeti Miss7.24sata.hr