Torta za zaljubljene: Imamo originalni recept za poznatu talijansku tortu Caprese

Instagram@gisou
Vidi originalni članak
  • Ova je torta pravi užitak – i to ne samo za zaljubljene kako joj običavaju 'tepati' u Italiji! 
  • Torta caprese impresionira svojim kremastim i čokoladnim punjenjem, a obožavat će je i oni koji izbjegavaju gluten 
  • Također je vrlo jednostavna za pripremu zbog čega se nećeš previše zadržavati u kuhinji

Torta Caprese je talijanska čokoladna torta s bademima i voćnim preljevom koju lako možeš ispeći sama. Uz samo nekoliko sastojaka i malo ljubavi možeš dočarati ovu vrlo posebnu tortu i poslužiti je kao desert. Budući da se ukusna talijanska čokoladna torta peče bez brašna, ujedno je i bez glutena!

Recept za tortu caprese - talijansku tortu za zaljubljene

Sastojci:

• 250 g čokolade za kuhanje

• 200 g maslaca

• 4 jaja

• 180 g šećera

• 300 g mljevenih badema

• šećer u prahu za posipavanje

• svježe maline

Priprema

1. Grubo nasjeckaj čokoladu za kuhanje, rastopi je u posudi uronjenoj u vruću vodu, a zatim dodaj omekšani maslac. Smjesu dobro promiješaj.

2. Odvojite bjelanca od žumanaca. Tuci žumanca zajedno sa šećerom dok ne postanu kremasti. Smjesu tuci dok se šećer potpuno ne rastopi.

3. Umiješaj smjesu od maslaca i čokolade u smjesu od žumanaca.

4. Stuci bjelanca u čvrst snijeg, a zatim ga pažljivo dodaj osnovnoj smjesi za tortu caprese.

5. Dodaj mljevene bademe i dobro promiješaj tijesto. Gotovo tijesto talijanske torte za zaljubljene stavi u namašćeni i okrugli kalup (promjera 24 cm). Tortu caprese peci u zagrijanoj pećnici (ventilatorska pećnica: 180 stupnjeva) oko 25 minuta. Izvadi i ostavi da se ohladi.

6. Ohlađeni kolač pospi šećerom u prahu pa ukrasi svježim malinama.

Savjet: Voliš više voćne okuse? Onda tortu caprese tanko premaži slojem džema od višanja te izostavi šećer u prahu.

Life&style Najslađe Valentinovo: Recept za prekrasnu Red Velvet tortu kao uvertira u ljubavni tjedan

Posjeti Miss7.24sata.hr