Tomislav Brusač u pohodu na svjetsku DJ scenu

Nedavno održanim burn Residency mix off partyem, službeno je izabran hrvatski kandidat za globalno burn Residency natjecanje na Ibizi 2015. Prema odluci globalnog žirija na čelu s Carlom Coxom, najbolji DJ miks, karizmu i šanse za globalni uspjeh ima zagrebački DJ s dugogodišnjim iskustvom na sceni - Tomislav Brusač aka Tom Bug. S Tomom smo popričali na temu odlaska na Ibizu, njegovih energičnih nastupa i klupskog programa te istoimene emisije HouseFusion čiji je suosnivač.
Vidi originalni članak

Ovo je tvoja druga prijava na burn Residency DJ natjecanje koja je na kraju i rezultirala pobjedom. Što je po tvom mišljenju drugačije od prošle godine kad si također bio finalist, ali nisi pobijedio? Je li ti lanjsko iskustvo pomoglo?

Točno, ovo je moja druga prijava, i ovaj put sam, uz malo više truda i mrvicu sreće pobijedio. Prošlogodišnje iskustvo mi je puno pomoglo. Znao sam točno što me čeka pa sam se bolje pripremio. Jedina razlika uz lokaciju je način odabira i proglašenja pobjednika. Žiri su prošle godine činili domaći DJ-i i javna lica, a ove godine bivši finalisti burnResidency bootcamp-a i poznata techno i tech house imena poput Marca Baileya, Jay Lumena i Unera.

Kako je došlo do pokretanja klupskog programa HouseFusion te istoimene radio emisije i produkcije?

HouseFusion (HF) je pokrenut spontano od strane mog kolege DJ Groveline-a (Antonio Kozlina) 2002. godine koji je tada bio rezident u nama i našoj ekipi dragom klubu Arion. Upravo je tako nazvao svoju rezidenciju, a moj brat Andrija i ja smo se pridružili u priču, a s vremenom izgradili ozbiljniji brand. HF se održavao godinama po brojnim velikim zagrebačkim klubovima. Kao i bilo kakav projekt koji se razvija, raširili smo se i na druge grane, tako da smo se zajedno počeli baviti glazbenom produkcijom. Kao nastavak priče pokrenuo sam i istoimenu radio emisiju 2011. godine. S 2014. su se stvari promijenile.

Gdje možemo čuti HouseFusion radijsku emisiju i koji je koncept iste?

HouseFusion kao brend uvijek je bio otvoren za spoj više stilova elektronske glazbe. Iako mu je baza house glazba, i njeni osnovni podžanrovi kao što su Deep House, i Soulful House, često koketiramo s tvrđim zvukom poput Tech Housea, ali i Discom i Funkom. HF radio show možete poslušati ponedjeljkom od 23 sata u našoj vremenskoj zoni na www.d3ep.com ili na HouseFusion soundcloudu.

 Tvoj je zvuk prepoznao Grant Nelson, legenda UK house scene uvrstivši tako emisiju HouseFusion u svoj redovni program? Kako je došlo do suradnje s Nelsonom?

Grant Nelsona sam upoznao u Španjolskoj 2011 godine na Vocal Booth Weekenderu kojeg sada već šestu godinu organizira moj prijatelj Andy Ward, producent koji je u suradnji sa svojim kolegom iz Soul Centrala Timmyjem Vegasom napravio veliki hit Strings of Life  2003 godine. 
S Grantom sam vodio neke pregovore oko gostovanja u Zagrebu, koje nažalost nije nikad realizirano, tako da je tu krenuo prvi kontakt. Još jednom smo se vidjeli prošle godine na Suncebeat festivalu na Murteru, a tada je pokretao D3ep Radio Network. Poslao sam mu svoj DJ mix te sam odabran da radim svoju emisiju s još stotinjak DJ-a na radiju. Primljeno je bilo preko 1500 mixeva. Hvale vrijedan projekt s pregrštom odlične klupske glazbe koji je svaki dan u porastu.

Poznat si po energičnim nastupima? Odakle izvlačiš tu silnu količinu energije?

Hahaha. Ne znam, glazba, točnije moje puštanje glazbe uvijek to izvlači iz mene. Posljedice su bolne i teške nakon dobre gaže, leđa, noge, i sve kosti bole. Nekad se osjećam kao da sam istovarivao šleper kamenja.

U tvojim se setovima izmjenjuju soulful i deep-house, tech i mainstream-house, nu-disco, old-school house, ali i plesni disco i boogie. Kako to da ne biraš precizno određene stilove za svoje nastupe?

Pa nije da ne biram, biram dakako. Ne puštam nužno sve navedeno iste večeri, ovisi o prostoru, i vrsti tuluma. Ali definitivno je uvijek tu više stilova. Ako je nekakav ugodan kafić, onda su tu soulful house, disco i funk, ako se radi o klubu, onda tu bude i tech housea, čak ponekad i koja blaža techno stvar. Mislim da DJ mora biti svestran. Apsolutno je bitno stvoriti svoj zvuk i prepoznatljivost, ali zašto to ne bi bila kombinacija više stilova?

Ljeto ćeš provesti na Ibizi. Što očekuješ od nje?

Nadajmo se da ću provesti ljeto na Ibizi. Za sada je sigurno da sam tamo 10 dana, koliko traje burnResidency bootcamp. Ako postignem uspjeh, ostajem cijelo ljeto. Treba se izboriti s preostalih 19 natjecatelja iz cijelog svijeta za prva tri mjesta. Očekujem jako puno posla. S tim da je moj angažman počeo još u nedjelju nakon proglašenja. Pripreme su vrlo bitne, jer će konkurencija biti stvarno jaka. Tehnike mixanja, glazba, produkcija glazbe, engleski jezik, stav i ponašanje pred kamerama, sve su dio natjecanja. Uz silni posao, očekujem i dobru zabavu i kvalitetno druženje s svjetski poznatim mentorima poput Carl Coxa i Yousefa i veselim se upoznavanju ostalih natjecatelja. Biti će tu puno smijeha, emocija, ali i stresa. Najbitnije se dobro predstaviti i dati apsolutno sve od sebe, makar ne ušao u top 3!

Planovi nakon Ibize?

Ušao u finale ili ne, pobijedio i osvojio ugovor ili ne, najbitnija stvar trenutno mi je produkcija glazbe. To se ne mijenja. Ukoliko postignem uspjeh na Ibizi, sve će ići puno lakše, imat ću podršku i još veću volju za rad, no bez obzira na plasman, samim odlaskom ću imat prilike naučiti puno i siguran sam, stvoriti nove suradnje s kolegama i mentorima koje ću tamo upoznati.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr