Tko se još sjeća Bubi sladoleda?

miss7
U djetinjstvu je ljeto izgledalo totalno drugačije. Sjećaš li se kad smo se svađali oko toga tko će dobiti zadnji Bubi, a tko Snjeguljicu? Ili 101 kazete koju smo vrtjeli olovkama i preslušavali u Walkmanu? Čak su i luftići izgledali totalno drugačije!
Vidi originalni članak

Vratili smo se 20-ak godina unatrag, kada su ljeta bila nonšalantna, a jedino je bilo bitno kupati se i jesti puno sladoleda. Nosili smo odjeću od braće i sestara i one ružnjikave plastične šlapice za kupanje - ali smo ih baš svi imali, nekako to si morao nositi. Puno toga lijepoga vežemo uz ona stara vremena, ali danas je život neupitno lakši. Svi imamo pametne telefone, gadgete za kada nam je dosadno na plaži i jedemo sladolede koje je lijepo i slikati. Ipak, prisjetimo se stvari koje smo nekoć obožavali i njihovih modernih inačica - razlika je frapantna! 

1. Sladoled

Kad pomislimo na djetinjstvo prvi na pamet nam pada sladoled Bubi. Taj autentičan miris i okus žvake nikada nećemo zaboraviti. Ružičasta ohlađena slastica koja nam je uljepšavala ljetne dane više ne postoji (iako nadamo se comebacku!), a sladoledi danas su prava mala umjetnička djela - samo #instaworthy.

2. Slušanje glazbe

Discman/Walkman je stao samo u velike džepove, a danas prijenosne "nosilice" glazbe ne možemo ni naći u torbici koliko su mali. Umjesto velikih slušalica (koje danas nosimo samo jer su fashionable), najnoviji hit su mali earpodovi koji, prije svega, izgledaju kao da su idealni za zagubiti ih. 

3. Ručnici

Ručnik za plažu je trebao obavljati dvije funkcije - da nas osuši kad izađemo iz mora i bazena i da na njega stanemo cijelom dužinom. Treća funkcija je bila ona o kojoj se nije pričalo - morala je imati kul filmski print ili neki dobar lik iz crtića (svi koji su imali motiv iz filma "Titanic", blago vam se!). Danas su ručnici toliko chic da ih fashionistice fotkaju u svakoj prilici tijekom ljetovanja, a hit već nekoliko sezona su okrugli modeli. 

4. Razglednice

Na svakom se školskom izletu čekalo u redu kako bismo kupili razglednicu za baš svakog člana obitelji i prijatelje koji nisu s nama. Danas nam je apsolutno nezamislivo da nešto čekamo nekoliko tjedana (čak ni cipele koje smo kupili online na sniženju), a kamoli razglednicu. Kako smo ionako po cijele dane na mobitelima (tko kaže drukčije, laže), aplikacija epostcard Hrvatske pošte došla je kao naručena! Tako je jednostavno - skinete aplikaciju, uredite razglednicu stickerima i okvirima, pa jednostavno pošaljete na adresu. 

5. Luftići

Tko danas nema floatie u obliku labuda ili flaminga, ne mora se ni pojaviti na bazenu ili moru... Toliko su popularni da je Kim Kardashian lansirala jedan u obliku svoje poznate stražnjice. Što se dogodilo s običnim luftićima? Mi smo one mekane s dvije različite strane poprilično voljeli.

Posjeti Miss7.24sata.hr