Tko kaže da je za sanjkanje potreban snijeg! Sezona jesenskog sanjkanja u Fužinama kreće već sutra

Instagram @redriverskiarea Foto: Instagram @redriverskiarea
Vidi originalni članak
  • Naselje Vrata u Gorskom kotaru postalo je bogatije za sjajnu adrenalinsku atrakciju - jesensko sanjkanje na tubing stazi
  • Umjesto drvenim ili plastičnim sanjkama po snijegu, sanjka se po posebnoj plastičnoj stazi nešto glomaznijim i napuhanim sanjkama od posebne gume
  • U neposrednoj se blizini nalaze i zabavni te paintball park pa bi Vrata lako mogla postati omiljena destinacija za vikend izlete svima koji obožavaju aktivnosti na otvorenom

Možda su snijeg i zima prve asocijacije na sanjkanje svima u Hrvatskoj, a vjerojatno i ostatku svijeta, no ne i stanovnicima Fužina jer  tamo sezona ove omiljene aktivnosti kreće već sutra, na suhom, i to zahvaljujući novoj adrenalinskoj atrakciji - tubing stazi. Ovakva je zabava već osvojila srca mnogih u zemljama diljem zapadne Europe, a sada je napokon stigla i u naše krajeve.

Umjesto na snijegu, sanjka se na posebnoj plastičnoj stazi uz koju se nalazi pokretna traka za lakši povratak na vrh, a sanjke nisu drvene već okrugle, nešto glomaznije i napuhane te izrađene od posebno prilagođene gume, a na samom se dnu staze nalazi zaustavna podloga koja sanjke usporava.

Life&style Uskoro ćemo Plitvice obilaziti za samo 10 eura po osobi i diviti im se u najljepšem jesenskom ruhu

Nova atrakcija za koju uopće ne sumnjamo da će postati ogorman hit nalazi se u mjestu Vrata gdje je i inače smješteno tradicionalno sanjkalište, a u neposrednoj su blizini smješteni i zabavni te paintball park, zbog čega bi vrata vrlo lako mogla postati omiljena destinacija za vikend izlete svima onima koji obožavaju aktivnosti na otvorenom.

Sezona jesenskog sanjkanja krenut će svečanim otvorenjem koje je na rasporedu sutra u 14 sati, a uveličat će ga i cirkuski show koji donosi žongliranje sabljama, provlačenje kroz ringove i nastup šaljivog klauna, ali i posebnu dječju fun zonu s dvorcem na napuhavanje. Program će trajati do 18 sati i glazbeno će ga pratiti DJ Nikola, a naći se ovdje i pokoje gastronomsko iznenađenje koje spremaju lokalni ugostitelji.

Romantičare će zasigurno oduševiti vožnja kočijom uz druženje s kočijašem Ujom i dražesnim konjem Liscem, a sličan zabavni program, ali bez cirkusa posjetitelje očekuje i u nedjelju, 1. listopada, od 13 do 17 sati.  

Life&style Posjetili smo Oktoberfest; evo što nas je oduševilo, a što baš razočaralo!

Posjeti Miss7.24sata.hr