Tko je u pravu? Dečko se naljutio na djevojku jer nije željela staviti njegovo ime na kuću - koju je ona kupila

Freepik
Vidi originalni članak
  • Kad par počne živjeti zajedno, to može biti jako zabavno
  • Vrlo je bitno složiti se i dogovoriti oko svih financijskih stvari
  • Jedna djevojka naišla je na problem oko pitanja vlasništva upravo kod kupnje prve kuće

Dok mnogi unajmljuju prostore za život, neki su dovoljno sretni pa si mogu priuštiti i kupnju nekretnine. Jedna korisnica Reddita nedavno je pronašla svoj “dom iz snova” i želi ga kupiti sa svojom ušteđevinom. Ona i njezin partner nisu u braku i ne planiraju se uskoro vjenčati, ali žele živjeti zajedno.

Do sukoba je došlo zbog toga jer se ne mogu složiti čije će ime biti na papirima za kupnju kuće.

U svojoj objavi mlada je djevojka napisala: “Moj dečko (25) i ja (22) zajedno smo već četiri godine. Počeli smo živjeti zajedno prije dvije godine u unajmljenom stanu i sve je bilo super!"

"Nedavno sam dobila novi posao i zarađujem oko 80 tisuća dolara godišnje i želja mi je preseliti se iz ovog stana u novu kuću."

"Moj dečko s druge strane nema baš dobre radne navike pa je tako u zadnje 4 godine od kako smo zajedno promijenio 8 različitih poslova i na svima je zarađivao minimalac. Spomenula sam kako bih se željela preseliti u kuću, što je on odmah prihvatio pa smo počeli tražiti.” 

“Imam dovoljno svoje ušteđevine za polog i druge troškove, ali on živi od plaće do plaće i nema nikakvu ušteđevinu.” 

Napisala je i kako trenutno stanarinu plaćaju po pola, da on plaća svoje račune za auto i osiguranje, dok ona plaća hranu, internet i hranu za psa. 

Life&style "Moja zaručnica želi biti domaćica. Rekao sam joj da je lijena, a ona me optužuje da joj uništavam san"

“Nisam se nikad žalila što ja plaćam više jer i više zarađujem. Kad smo tražili kuću, složili smo se da ćemo hipoteku plaćati 50/50 te da ću ja plaćati režije.”

"Rekla sam mu kako bih voljela da samo moje ime bude na vlasničkom listu budući da kuću kupujemo s mojim novcem, a nismo ni u braku."

"On se sad naljutio na mene jer je to trebala biti “naša” kuća. Rekla sam mu da to i je naša kuća, ali će na papiru biti samo moje ime jer ne želim riskirati 400 tisuća dolara. Na to je odgovorio kako u tom slučaju on ne bi trebao plaćati da živi tamo, ako kuća glasi samo na mene."

Nastavila je i rekla “Ne slažem se s time jer bi ugovor ionako promijenili jednom kad se vjenčamo. Ne razgovara sa mnom već tri dana, a ja stvarno smatram da nisam u krivu."

"Jesam li se***a?” napisala je i upitala za mišljenje druge korisnike Reddita.

U komentarima svi su se složili s njom i potvrdili da je ona u pravu u ovom slučaju. 

“Nisi se***a. Svaki bi odvjetnik rekao da bi to bio glupi potez i veliki rizik za tebe da staviš oba imena na vlasnički list. Kad se vjenčate, tad možete razgovarati o tome kako on može ući u vlasništvo kuće.”, napisala joj je Shaking-Cliches.

“Ti nisi se***a, tvoj novac, tvoja kuća. Što ako prekinete vezu? Ne odustaj od ovoga i zaštiti se”, rekla je likeahike.

“Ni slučajno nemoj staviti njegovo ime na vlasnički list. Pa nisi mu ti mama da ne bi morao plaćati stanarinu. Čestitke na prvoj kući i nemoj zaboraviti koliko ti je trebalo da to postigneš. Ostani jaka”, savjetovala ju je jcacca.

Life&style Bračna svađa: je li trebala 5-godišnjoj kćerkici počupati obrve voskom ili nije?

Posjeti Miss7.24sata.hr