Tko je najljepša žena za planeti: top lista napravljena je prema grčkom "phi-ju ljepote"

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Glumica Amber Heard posljednjih je godina puno bila u vijestima, ne samo zbog razvoda od Johnnyja Deppa
  • Njezino je lice svojedobno proglašeno najljepšim na svijetu zbog najvećeg preklapanja s grčkim mjerilom ljepote
  • Ipak, s trona su je svrgnule nege druge slavne dame. Pogledaj čije lice još smatraju savršenim

Razvod Amber Heard od Johnnyja Deppa i optužbe za zlostavljanje koje su izašle na vidjelo punile su ove zime naslovnice, ali to nije jedini razlog zbog kojeg se Heard u posljednje vrijeme spominje. Daleko od toga. Amber Heard također je bila u tisku jer je službeno smatrana najljepšom ženom na planeti Zemlji, a to je tvrdila znanost! 

City Center one Ovo je najpopularnija obuća ovog ljeta - pronašli smo genijalne modele u našim trgovinama

Naime, 2016. godine je plastični kirurg sa sjedištem u Londonu, dr. De Silva, tvrdio da lice Amber Heard postiže točnost od 91,85 posto u preklapanju s grčkim zlatnim omjerom, takozvani „Beauty Phi“. Ako ti to zvuči kao izmišljena glupost, nisi u pravu. Naime, u drevnoj Grčkoj zlatni se omjer upotrebljavao za određivanje prave ljepote lica s pomoću ravnoteže mjera lica i matematike. Prije nekoliko godina je De Silva testirao omjer, mapirajući lica hollywoodskih glumica i drugih poznatih ljepotica rangirajući ih prema ovoj drevnoj praksi, jer, dakle, morao je pronaći nove i uzbudljive načine objektiviziranja žena koje nam služe kao uzori.

Kim Kardashian došla je na drugo mjesto na ovom "natjecanju". Nije bilo riječi o tome što je Kanye West o tome imao reći, ali još uvijek se radujemo koje će rime pronaći za riječi „ratio“ i „phi“.

Kate Moss također se rangirala, što ukazuje da Johnny Depp ima tip, a to je doslovno tjelesno savršenstvo. 

Međutim, Heard je svrgnuta s prijestolja kao „najljepša žena“. U 2019. godini je manekenka Bella Hadid ugrabila svoju krunu. Utvrđeno je da ima 94 posto podudaranja s omjerom. Za Hadid je De Silva rekao: „Bella Hadid bila je jasna pobjednica kad su svi elementi lica izmjereni prema tjelesnom savršenstvu.“

Pjevačica Beyoncé našla se na drugom mjestu, a Heard na trećem. Taylor Swift i Ariana Grande također su bile među prvih pet, a Moss se ponovno pojavila kao šesta.

Ova mapiranja lica bila su vijest jer je De Silva stvorio novi računalni program za ocjenjivanje lica. „Osmislili smo potpuno novu tehniku računalnog mapiranja koja može izračunati kako suptilno poboljšati oblike lica“, rekao je. „S ovom revolucionarnom tehnologijom riješili smo neke tajne onoga što nekoga čini fizički lijepim.“

Kako izgleda žena sa znanstveno dokazano najljepšim tijelom na svijetu

Točno - negdje u Londonu postoji stroj koji će ti direktno reći jesi li objektivno lijepa. Baš kao i polaganje IQ testa, ovo je opasan i mučan prijedlog koji je najbolje ne iskusiti. Super je što tehnologija postoji, ali beskrajno manje je cool što se nalazi u ordinaciji plastičnog kirurga i vjerojatno ne žele čuti kako će ih dobri doktor „popraviti“. 

Posjeti Miss7.24sata.hr