Tko bi rekao: 5 namirnica kojima nije mjesto u hladnjaku

Instagram
Da! Određeno voće i povrće nikako ne bi trebalo stajati u hladnjaku, čak i ako želiš da ostane hladno i svježe
Vidi originalni članak

Ako imaš običaj držati većinu namirnica u hladnjaku, imamo vijesti za tebe: mogla bi tako više škoditi nego koristiti svojoj hrani. Određeno voće i povrće jednostavno nije stvoreno za klimu iz hladnjaka. Iako je najlakša (i najlogičnija) stvar staviti sve svježe proizvode direktno u hladnjak, čini se kako će suhi i hladni uvjeti dosta naštetiti ovim namirnicama.

Sigurni smo da će te neko voće s popisa itekako iznenaditi, a nakon sljedećeg odlaska u supermarket svakako dobro razmisli hoćeš li ih ponovno staviti u svoj hladnjak...

Rajčica

Čuvanje rajčica u hladnjaku može oštetiti membrane kore ovog voća (da, rajčica je voće!), zbog čega ona gubi svoj okus i sočnost. Drži ih na dobnoj temperaturi i naravno - pojedi unutar nekoliko dana.  

Krumpir

Temperatura u hladnjaku obično ne prelazi 5 Celzijevih stupnjeva, zbog čega se škrob pretvara u šećer i mijenja okus ove obožavane namirnice. Uvijek čuvaj krumpire u ostavi ili na nekom tamnom mjestu daleko od sunca (i hladnoće!).

 

Hrana u limenkama

Limenkama nije mjesto u hladnjaku zato što navodno metal može prodrijeti u hranu! Iako ova tvrdnja nikad nije u potpunosti znanstveno dokazana, predlažemo da igraš na sigurno i sve namirnice iz otvorenih konzerva (primjerice, tunu ili kukuruz) ipak prebaciš u plastične posudice. 

Začini

Ako si se ikad zeznula stavivši svježe začine u hladnjak, shvatit ćeš zašto je ovo veliki NE. Zeleni listići jako se brzo iz zelenih pretvore u crne i propadaju. Najbolji način za čuvanje začina je u plastičnoj vrećici kako bi se maksimalno smanjila vlažnost. 

Lubenica

Lubenice na sobnoj temperaturi zadržavaju više antioksidansa od onih čuvanih u hladnjaku. Također i traju duže: mogu "doživjeti" i 2-3 tjedna. Osim ako ih naravno ne pojedeš prije...

Posjeti Miss7.24sata.hr