Tinejdžerica na prekrasan način ilustrirala život s alopecijom

Chelsea Taylor
Madisyn Babcock fotografijom dokazala kako istinska ljepota dolazi iznutra.
Vidi originalni članak

Fotografije maturanata za mnoge su tinejdžere vrlo važan dio života. Osim što nagovještavaju kraj srednjoškolskog poglavlja, mnogi ih koriste i kako bi istaknuli sve ono po čemu su posebni. Ipak, za ovu je 17-godišnjakinju fotografiranje značilo puno više od oproštaja sa srednjom školom - bila je to prilika za širenje svijesti o njezinoj bolesti i ponovnom oživljavanju osjećaja ljepote. Ovo nije Madisynin prvi susret s objektivom budući da je već u nekoliko navrata bila model fotografkinji Chelsea Taylor. Ipak, Madisyn je ovoga puta pratila opravdana nervoza budući da je sad po prvi put odlučila stati pred kameru potpuno obrijane glave.  

"Obično sam glavu pokrivala maramama ne bi li prekrila sve što je nedostajalo. Otkrivanje potpuno ćelave glave za mene je bilo nešto potpuno novo", kaže Babcock. Odlučila sam ocrtati svoju glavu ne bi li osvijestila ljude, ali i promovirala prirodnu ljepotu. Moja je majka, umjetnica, bila savršen kandidat za remek djelo na mojoj glavi."


Taylor, umjetnica iza objektiva, također je podijelila nekoliko svojih misli: "Već neko vrijeme surađujem s Madisyn i bila sam uz nju kad je počela gubiti kosu. Nikad nije dopustila da njezina bolest utječe na to kako gleda na sebe - zapravo, mislim da ju je to učinilo još jačom, hrabrijom i samopouzdanijom od onoga dana kad sam ju upoznala."


Prostor u kojemu je odlučila napraviti svoje fotografije još su jedan način na koji je Babcock željela podijeliti nešto o sebi. Njezine su fotografije slikane u prekrasnom prirodnom ambijentu na otvorenom ističući njezinu neizmjernu ljubav i povezanost s prirodom. Madisyn kaže kako se njezina povezanost s prirodom dodatno ojačala u trenutku kad je započela borbu s alopecijom - osjećaj dodatno ilustriran cvjetovima na njezinoj glavi.


"Bila sam presretna kad je sa mnom podijelila svoje ideje za fotografije i još sretnija znajući kako ćemo iste pretvoriti u pravo umjetničko djelo!", kaže Taylor. "Madisyna je majka provela sate i sate crtajući dizajne ne bi li izgledali savršeno - i bilo je savršeno - njezine su fotografije pravi odraz njezinog duha."

Tinejdžerica, čije fotke ne prestaju privlačiti pažnju ljudi diljem svijeta, ne može biti sretnija.

"Ovo sam ja i ove fotografije to nisu mogle prikazati na savršeniji način. Zaljubila sam se."

Posjeti Miss7.24sata.hr