Termalno blato za blistavu kožu

Matija Topolovec/PIXSELL
Umorna i siva koža često narušava naš izgled tijekom zime, a jedan od načina da se koža vrati u ravnotežu su tretmani termalnim blatom. U SPAeVITA centru njege u Termama Tuhelj, Romana Ptičar nam je otkrila sve o ovim popularnim tretmanima.
Vidi originalni članak

Termalno blato iz Termi Tuhelj, ubraja se među četiri najljekovitija termalna blata u Europi. Romana Ptičar iz SPAeVITA wellness centra otkriva kako djeluje blagotvorno na razne tegobe, ali i probleme s kožom:

"Blato iz Termi Tuhelj djeluje na zdravstvene probleme kao što su reuma, išijas, artritis, giht, upale, posljedice ozljeda ili operativnih zahvata, ali i estetske probleme kao što su nečista koža, celulit i bore. Tijekom izvođenja tretmana događa se detoksikacija organizma koja potiče izlučivanje otpadnih tvari, ali se i koži vraća njena čvrstoća, blistav izgled, ona je svježa i obnovljena."

Jedan od najpopularnijih tretmana je tako masaža ljekovitim blatom koja opušta cijelo tijelo i vraća koži ljepotu. Blato se nanosi na cijelo tijelo: leđa, ruke, dlanove, stopala, noge, trbuh, prsa i umasirava kružnim pokretima. Osim, što djeluje na izgled, ova masaža i opušta.

"Masaža traje oko sat vremena, a nakon što smo umasirali blato, tijelo se zamata u prozirnu foliju. Toplina dodatno potiče njegova ljekovita svojstva i apsorpciju mineralnih tvari poput silicijeva oksida, aluminijeva oksida i željeznog oksida i magnezijevog oksida. Nakon zamatanja u foliju, tijelo se pokrije ručnikom i čekamo da se blato osuši", objasnila je Romana.

Dok se blato suši, uvijek možete svojoj wellness rutini pridodati još neki tretman. Romana preporučuje eVITA beauty tretman vlasišta koji koži vlasišta daje elastičnost i njegu, a kosi blistav sjaj.

"Tretman se izvodi na suhoj kosi. NA kosu se polako nanosi ljekovito blato, a kada je cijela kosa pokrivena, počinje masaža vlasišta. Nakon masaže se stavlja najlonska kapa i slijedi sušenje blata", kaže Romana.

Napominje kako je ljekovito blato iz Termi Tuhelj pomaže pri rješavanju peruti i ostalih problema s vlasištem pošto vraća žlijezdama prirodnu ravnotežu, a kosa je nakon tretmana sjajna i meka. Cijeli tretman traje oko 40 minuta te se savršeno nadopunjuje s masažom termalnim blatom.

"Ponekad se žene s dugom kosom boje stavljanja blata na kosu, ali ono zbilja ne može naštetiti. Blato se nakon bilo kojeg tretmana lako ispere pod tušem, istovremeno ostavljajući kožu, a u ovom slučaju i kosu, blistavom", za kraj je poručila Romana.

Cijena tretmana vlasišta je 180 kn, a masaža ljekovitim blatom košta 250 kn.

Više informacija saznajte na stranici Termi Tuhelj.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr