Svi koji su ikad željeli sami izraditi vazu, šalicu za kavu ili divan tanjur, sada imaju priliku. Evo najzabavnijih radionica!

Instagram @morra_workshops
Vidi originalni članak
  • Morra Ceramics odavno nam je zapeo za oko, kako svojom duhovitom feminističkom keramikom, tako i zanimljivim radionicama koje Jana i Nastja redovito održavaju
  • U narednim danima i tjednima imat ćemo priliku izraditi razne komade koji će oplemeniti našu svakodnevicu poput unikatnih šalica, vaza, ljudskog srca i dekorativnih tanjura
  • U planu su i dvije nove radionice - ona na kojoj će se izrađivati svjećnjaci te ona s držačima mirisnih štapića, a jedini je problem odlučiti se na koju radionicu otići jer je svaka genijalna na svoj način

Jana i Nastja koje stoje iza brenda Morra Ceramics već su nas odavno oduševile božićnim radionicama ukrasa za bor, uskrsnim radionicama ukrasnih posuda za jaja, ali i svim ostalima koje redovito organiziraju, a priznajemo da jesen u režiji ovih dviju kreativnih Ukrajinki izgleda zabavnije i šarmantnije no ikad. 

Za one koji možda ne znaju, Jana i Nastja su, nakon što je izbio rat u njihovoj rodnoj Ukrajini, novi dom za sebe, svog preslatkog psića Cubu i kreativni studio keramike pronašle na zagrebačkoj Knežiji, a osim što u njemu i same svakodnevno stvaraju prekrasne i duhovite proizvode od keramike, redovito održavaju i radionice na kojima sami možemo izraditi unikatne komade koji će oplemeniti našu svakodnevicu. 

Life&style Uz neodoljive šalice i nakit samoborskog brenda MyLo pottery jesen će biti puno manje siva

Radionice su na engleskom jeziku, održavaju se četiri do pet puta tjedno, a cijena im, ovisno o tome što se izrađuje, iznosi 35 ili 39 eura po osobi. U narednim danima i tjednima tako ćemo imati priliku izraditi šalicu s tanjurićem, set od dvije šalice, tanjure u obliku listova (jedan veliki ili dva manja), skulpturu ljudskog srca koja može preuzeti ulogu svjećnjaka, vaze ili jednostavno zanimljive dekoracije, a uvode se i dvije nove radionice - ona na kojoj će se izrađivati svjećnjaci te ona s držačima mirisnih štapića. 

Svaka radionica traje dva sata, a kako je mnogo onih koji imaju osjećaj da to, koliko god puno zvučalo, nije dovoljno vremena da se napravi sve što smo zamislili, Jana i Nastja pokrenule su zasebni Instagram profil posvećen upravo njihovim radionicama kako bi svi oni koji se prijave na njih mogli istražiti što mogu očekivati, a savjetuju i prikupljanje ideja kroz istraživanje svega što nam se sviđa i prije no što dođemo na samu radionicu. 

Najvažnije je ipak dobro se zabaviti, steći neke nove vještine (i prijatelje) te dakako, konstruktivno iskoristiti vrijeme za stvaranje unikatnih komada uz koje će svi oni maleni rituali u kojima svakodnevno uživamo postati još slađi. A malo što može nadmašiti onaj užitak ispijanja prve jutarnje kave iz šalice koju smo sami izradili ili držanje buketa cvijeća na stolu u vazi koja je naših ruku djelo. 

Life&style Chia Cups u srcu Zagreba otvara dućan u kojem ćemo moći čak i popiti kavu ili čaj iz poznatih šalica

Posjeti Miss7.24sata.hr