Sve što vam treba: Top 10 proizvoda za more

Thinkstock / Spencer Davies
Kozmetička torbica na godišnjem ne mora zauzeti pola kovčega, važno je odrediti prioritete, kao u svemu.
Vidi originalni članak

Njega kože i kose iznimno je važna, a tu je i taj visoki zaštitni faktor koji će našu kožu očuvati mladolikom i bez mrlja. Kad se na jesen pogledamo u ogledalo, želimo vidjeti nježnu, preplanulu kožu, a ne depigmentacijske točke i točkice, stoga se treba svako jutro na odmoru i nakon kupanja namazati kremom za sunčanje. Osobe koje su osjetljive na kemijska zaštitna sredstva često izbjegavaju nužnu zaštitu od sunca, što rezultira preranim starenjem kože: bore se javljaju i do tri godine prije, a koža gubi čvrstoću i do deset godina prije nego obično. Zato su stručnjaci razvili mineralne filtere koji štite i najosjetljiviju kožu.

Kosu je dobro zaštititi sprejom s UV filterom, proteinima, pantenolom i ekstraktom algi te se ona neće isušiti pod utjecajem sunca i soli, nego će ostati meka, podatna i jednostavna za raščešljavanje. Osvježenje koži pružit će i legendarna termalna voda koja daje potporu obnavljanju kože - a to joj treba, osobito kad cijeli dan boravi na suncu. Ako se navečer pojavi osjećaj zategnute kože, sve skupa olakšat će after-sun kreme. Ove formule sadrže niz aktivnih sastojaka kao što su hijaluronska kiselina, hranjiva ulja, karite ili shea maslac, biljni glicerin... Lice će obožavati i serum sa sjemenkama dunje, kalanhoom, crvenom djetelinom i medom koji će umiriti, hidratizirati i obnoviti kožu. Sve to sinergijski će našu preplanulu put pripremiti za sljedeći dan i još jedno sunčanje. Od divota u kozmetičkoj će se torbici sigurno naći i lakovi za nokte - možete ih kombinirati s bojama na badiću ili namazati baš neki kontrastni. Ljeto je vrijeme brončanih tonova, stoga je najvažniji make-up proizvod ovdje - blistavi bronzer.

Ionako se ljeti na moru nekako manje šminkamo pa je sjaj na licu, osobito onaj zlaćani, itekako poželjan. Pristaje svim topovima kože i kose te ga je lako nanijeti, najbolje velikom okruglom četkom. Ako ćete uopće mazati trepavice i obrve - tu su vodootporna maskara i postojani gel za obrve, možda padne i noćno kupanje. Od ruževa tu je jedan i jedinstveni crveni ruž koji osvaja cijelu godinu i uvijek je atraktivan. Uz preplanulu kožu daje neodoljiv femme fatale izgled.

Posjeti Miss7.24sata.hr