Sutra počinje Zagreb Design Week, a ljubitelje mode očekuje posebna poslastica, ‘modni četvrtak’

Zagreb Design Week Zagreb Design Week
Vidi originalni članak
  • Design Week održavat će se od 25. do 29. rujna 2024. u filmskim studijima i parku Jadran filma u Zagrebu
  • Razbijanje staklenog stropa: Revolucija dizajna' tema je 11. Zagreb Design Weeka, a zemlja partner događanja je Italija
  • Četvrtak, 26. rujna je na Zagreb Design Weeku posvećen upravo modi, odnosno modnom dizajnu, a otkrit ćemo ti što te sve očekuje 

Moda je u sociološkom, kulturnom i povijesnom smislu iznimno značajna grana industrije, a njena je širina dozvolila da u sebe implementira i druge značajne grane primijenjene umjetnosti poput modnog ili grafičkog dizajna. Zahvaljujući modnom dizajnu, funkcionalnost i estetika odjevnih predmeta dostigli su visok nivo, što modu svrstava u najatraktivnije sfere dizajna.

Četvrtak, 26. rujna, je na Zagreb Design Weeku posvećen modi, odnosno modnom dizajnu. Očekuju te brojne izložbe, modna revija, radionica botaničkog ekoprinta na svili, ali i jedan hvaljeni dokumentarac.

Program 'modnog četvrtka' na zagrebačkom Design Weeku

Očekuju nas dvije izložbe studenata Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i to izložba najuspješnijih radova pet radionica na temu biomaterijala održanih u 2023. godini, „Biomaterijali i digitalna fabrikacija“ i izložba koja dokumentira modnu reviju diplomskih radova studenata TTF-a, DIPMOD.

U studijima Jadran filma očekuje nas i „The Sustainable Challenge 2022: Fashion for body diversity“, izložba El Foment de les Arts, Disseny Hub Barcelona i Design Manchestera kojom se predstavlja projekt The Sustainable Challenge posvećen održivoj modnoj industriji. Izložba je organizirana u suradnji s Predstavništvom Vlade Katalonije u jugoistočnoj Europi. Projekt će predstaviti predavanjem u 19 sati, Gemma Esteban Alert, iz odjela za projekte FAD-a. Inicijativa promiče modu kao alat koji olakšava društvenu uključenost, budući da su odjevni predmeti namijenjeni prilagođavanju svim tijelima, a ne obrnuto. Izložba će predstaviti šest projekata proizašlih iz maratona modnog dizajna koji se 2022. održao u Disseny Hub Barcelona.

Vrhunac „modnog dana“ zasigurno će biti modna revija na kojoj će svoj dizajn predstaviti pet modnih dizajnera, odnosno brendova: SALICULA, SSYYNN, Vicko Racetin, VIRAGO i VLAAZ.

Life&style Uskoro počinje Zagreb Desing Week, a u fokusu će biti talijanske dizajnerice

Na radionici „Botanički ekoprint na svilu“ Silvije Kranjec Gajić upoznat ćeš se s raznolikim biljem i cvijećem te naučiti kako prenijeti njihove šarolike uzorke i boje na tkaninu — potpuno prirodno. Uz stručno vodstvo dobit ćeš priliku okušati se u novoj kreativnoj vještini - bojanju i ekoprintanju tkanine biljkama, a dizajnirat ćete i obojiti svoju jedinstvenu svilenu maramu. Cijena radionice je 30 eura, a prijave se zaprimaju e-mailom na silvia@studio-own.hr

Dokumentarac Vivienne Westwood — 'God Save the Queen', prikazat će se u 18 sati, a zanimljiv dan završava koncertom Ki klopa u 21 sat.

Zagreb Design Week, održat će se u prostorijama i dvorištu Jadran filmu 25. – 29. rujna. Ulaz je besplatan! Više informacija možeš pronaći na stranici: http://zagrebdesignweek.com/.

Life&style Na radost svih biljkoljubaca: zanimljivi pop-up će popularnu zagrebačku terasu pretvoriti u - džunglu

Posjeti Miss7.24sata.hr