Suše vam se ruke zimi? Evo kako to spriječiti

Guliver Image/Getty Images
Suha i perutava koža ruku koja svrbi problem je mnogih tijekom zimskih dana
Vidi originalni članak

Glavni uzroci su suh zrak i vrela voda s kojima smo tijekom hladnijih mjeseci često u kontaktu. Dermatolozi preporučuju tri jednostavna koraka koji će učiniti da je koža vaših ruku ponovno glatka i hidratizirana.

1. Piling

Prvo što je potrebno učiniti jest da se riješite mrtvih stanica ispucale kože. Na taj način ćete pomoći koži da zadrži vlagu i da bolje upije kremu. Blagi piling ruku napravite nakon svakog tuširanja, ali ako je vaša koža jako crvena i oštećena, izbjegavajte piling dok se malo ne oporavi.

3. Rukavice

Kada perete suđe ili prilikom svakog kontakta s kemijskim sredstvima zaštitite ruke rukavicama. Nakon kućnih tretmana njege ruku, poput pilinga i hranjenja kože hidratantnom kremom, navucite tanke pamučne rukavice. Najbolji izbor su spa rukavice koje će umiriti i iritiranu kožu ruku.

4. Smanjite temperaturu

Prečesto pranje ruku, posebno vrućom vodom, pridonosi isušivanju. Najbolja je opcija pranje mlakom vodom i neutralnim sapunom. Visokoj temperaturi u zagrijanim prostorijama i suhom zraku doskočite postavljanjem ovlaživača zraka. Uz njih ćete i lakše disati, ai koža će biti manje suha.

Posjeti Miss7.24sata.hr