Namamili su je iz parka u lift: dvojica mladića u Dalmaciji uhićeni zbog sumnje u otmicu i silovanje 14-godišnje djevojčice

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Dvojicu mladića sumnjiči se da su prošlog tjedna oduzeli slobodu i silovali dijete mlađe od 15 godina, javljaju iz PU Splitsko-dalmatinske
  • 14-godišnju djevojčicu su otprije poznavali, znali su koliko godina ima, no svejedno su je namamili u lift, zaključali na vrhu zgrade i dok ju je jedan silovao, drugi je mladić nad njom bludničio
  • Djevojčicu je našao brat koji ju je krenuo tražiti nakon što se u dogovoreno vrijeme nije vratila kući

Policijski službenici iz Dalmacije dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom 19-godišnjaka koje se sumnjiči da su 19. svibnja maloljetnici oduzeli slobodnu i spolno zlostavljali dijete mlađe od 15 godina, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske. Obojica su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku. 

Jedan 19-godišnjak sumnjiči se za spolni odnošaj, ili spolnu radnju, s djetetom mlađim od petnaest godina uz, kako stoji u zakonu, primjenu sile ili prijetnje, obmane, prijevare ili zlouporabom ovlasti, teškog položaja ili odnosa zavisnosti djeteta o njemu. Drugi 19-godišnjak tereti se za bludnu radnju nad djetetom mlađim od 15 godina. Prvome prijeti kazna do 15 godina, a drugome do osam godina zatvora. Ako se krivnja dokaže, nadamo se da će dobiti maksimalne kazne jer ovako brutalnom, bešćutnom i očito isplaniranom i hladnokrvno provedenom seksualnom zložinu i to protiv maloljetne djevojčice dugo nismo svjedočili. 

Kako donosi Dalmatinski portal dvojica 19-godišnjaka oko 18 sati namamili su 14-godišnju djevojčicu iz parka u lift nebodera, te su je na vrhu zgrade zaključali i seksualno je iskoristili. Dobro su je poznavali i znali koliko joj je godina. Dok ju je jedan silovao, drugi je bludničio nad njom, piše 24 sata.

Za nesretnom djevojčicom je u potragu krenuo brat kad se nije u dogovoreno vrijeme vratila kući. Uspio ju je pronaći i odvesti na sigurno. Djevojčica je sutradan sve prijavila policiji. Odvedena je na liječnički pregled gdje su ustanovljeni tragovi nasilja.

Policija je dvojicu 19-godišnjaka uhitila i predala pritvorskom nadzorniku te im je određen istražni zatvor. Obojicu terete za protupravno oduzimanje slobode te spolnu zlouporabu djeteta mlađeg od 15 godina. 

Posjeti Miss7.24sata.hr