Što se krije u IKEA kolekciji zanimljivog naziva - Lijepo. Ružno. Privlačno.

miss7
Neke od nas su već dobile novi IKEA katalog, a neke ga još s nestrpljenjem iščekuju. No, nas je zaintrigirala nova kolekcija zanimljivog naziva
Vidi originalni članak

Nije tajna da svaki put kad dođemo u Ikeu želimo skoro sve što vidimo i sav taj asortiman odmah zamišljamo u svom stanu. Od detalja za određene prostorije pa do velikih komada namještaja, švedska kuća iz kolekcije u kolekciju oduševljava. Ovog puta ono što nam je posebno zapelo za oko je naziv FÖREMÅL kolekcije detalja za dom, Lijepo. Ružno. Privlačno.

Točno tako bi se mogli opisati detalji za dom. FÖREMÅL kolekcija više od  neobičnih proizvoda koji će te natjerati u smijeh ili pak da se namrštiš. No sigurno neće proći bez reakcije. Osmišljena je u suradnji s jednim od švedskih najpriznatijih staklara i keramičara Perom B Sundbergom. Svaki predmet može poslužiti kao zanimljiv poklon za tebe samu ili prijatelje koji se neće zaboraviti, a vrlo vjerojatno će se i s vremenom zavoljeti. 

Svijećnjaci koji podsjećaju na one kakve viđamo u američkim filmovima na dvorišnim rasprodajama. Možeš birati između ribe ili psa, a za koji se god odlučila, sigurno ćeš dobiti reakcije od ljudi kad ga vide. Ili komplet od srebrna dva psa. A crni klaun koji stoji uz miševe i dinosaura koliko nam smiješno izgleda, vjerujemo da bi ga neka savršeno uklopila u svoj dom. Možda stvarno ovim svijećnjacima treba dati priliku.

Kutije s poklopcem su idealne za svaku prostoriju. Služe kao spremište za tvoje stvari, a opet lijepo izgledaju i ukrašavaju prostoriju. 

Lagana deka duga 2 metra je idealna za prekriti noge u  jesenskim i zimskim večerima na kauču dok gledaš film. Tegla za cvijeće od terracotte u obliku mrtvačke glave s krunom je nešto što će definitivno dati poseban touch tvojem vrtu i/ili terasi. Držač s tri kuke ( u obliku labuda, ribe i žene) idealan je za kuhinjske krpe ili možda nakit u sobi. 

Vaze super izgledaju kada je u njima cvijeće, pa čak i kada nije. Također mogu podići izgled prostorije. Ove vaze nas kao i svijećnjaci, podsjećaju isto na nešto što bi mogli pronaći na dvorišnim rasprodajama. Zelena vaza koja kao detalj ima lava ili crna koju na dnu drže bijele ruke, kao da su od Mickey Mousea ili pak kombinacija tri vaze s figurom nalik na samuraja, a ne zaostaje ni kombinacija gljive, pola banane i čovjeka. Neće svaka od nas odabrati jednu od ovih vaza, ali moramo priznati da su jako zanimljive. 

OBOŽAVAMO! Stigao je novi IKEA katalog: zavirili smo i pronašli 7 novih trendova!

Ukrasni jastuci super izgledaju osim na krevetu i na stolcu i na kauču i fotelji. Klasičan i jednobojan namještaj u dnevnom boravku takav detalj će sigurno osvježiti.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr