Što ima ljepše nego gladiti male alpake za vikend? Na slovenskom ranču sve je puno slatkih prinova

Instagram @alpakarancslovenija Instagram @alpakarancslovenija
Vidi originalni članak

Poslije ciklone koja nam je donijela kišu, niske temperature i ružno vrijeme, ponovno se vraćamo suncu. Ovaj vikend bi u trebao biti sunčan i idealan je za odlazak iz grada. Neki će možda pobjeći put mora na moguće posljednje kupanje u 2024. godini, dok će drugi tražiti mjesto više u restoranima u prirodi. Ipak, ako se želimo malo odmaknuti od mjesta stanovanja, ovaj vikend je kao idealan za posjet Alpaka ranču u Sloveniji, na kojem je posebno i to što su im stigle prinove! Ako si mislila da su alpake slatke, čekaj samo da vidiš bebe alpake. Tri male alpake koje su prinove na ranču imaju već i imena: Java, Dalija i Regina.

 Alpaka ranč u Sloveniji, nalazi se nedaleko od Maribora, u mjestu Poljčane, a udaljen je oko 2 sata vožnje od Zagreba: Za posjet istog je potrebna rezervacija jer su velike gužve, a cijena ulaznice za odrasle iznosi 23 eura. Izlet traje otprilike sat i pol te je pomno osmišljen.

Osim druženja s dragim životinjicama, izrađuje se i filcani sapun od 100% alpakine dlake te se uživa u gastronomskoj ponudi Slovenije (plate i vino iz lokalnih OPG-ova).  Na ranču se nalazi više od 25 alpaki, a iako su prvih pet oni okupili sami, ostale su se same priključile ekipi. Trenutno imaju mladunčad, koja je veoma slatka i s kojom se također možeš podružiti. Alpake su socijalizirane pa ih možeš hraniti (samo s određenom hranom koju ti daju domaćini), možeš se s njima fotografirati, a možda koju i uspiješ maziti ako ti dopusti. Iako su slatke, one su ipak životinje pa u svakom trenutku budu oprezna. 

 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr