Što nam donosi druga sezona najluđeg dokumentarca ikad - Tiger King?

Vidi originalni članak
  • Jedan od najluđih dokumentarca na Netflixu, a i općenito, Tiger King, danas dolazi na Netflix sa drugom sezonom
  • Dokumentarac prati sukob vlasnika privatnih zooloških vrtova s egzotičnim životinjama  i raznih udruga za zaštitu životinja koji eskalira izvan svih proporcija
  • Ako nisi gledala, pročitaj o čemu se radi, a ako jesi donosimo neke detalje iz druge sezone

Dokumentarac o Joe Exoticu i Carole Baskin svakako je bila jedna od luđih stvari koje smo u proljeće prošle godine, zatvoreni u lockdownu, imali priliku gledati na Netflixu. I dok s nekim dokumentarcima imamo problem vjerovati u njihovu istinitost, priča o vlasniku privatnog zoološkog vrta s egzotičnim životinjama toliko je luda da dok gledaš, prilično si sigurna da to nitko nije mogao izmisliti. 

O čemu se radi - za one koji nisu gledali? 

Iako je gotovo pa nevjerojatno da je itko mogao propustiti jedan ovoliko zabavan dokumentarac u doba kada smo svi bili zaključani doma i kada nam je jedan od rijetkih prijatelja bio upravo Netflix, u slučaju da ipak nisi gledala, donosimo ti kratak uvod u lik i djelo Joea Exotica i tome što se događalo u prvoj sezoni. Za početak, baci oko na trailer.

Da... ne čuješ baš svaki dan da je vlasnik zološkog vrta završio u zatvoru radi naručenog ubojstva. Ali, u čitavoj sagi oko kralja tigrova, ovo je još najmanja stvar. 

Prva sezona prati sukob vlasnika privatnih zooloških vrtova s egzotičnim životinjama  i raznih udruga za zaštitu životinja. I bez ovog dokumentarca svima je jasno da je držanje tigrova, lavova, pantera, krokodila ili majmuna u kavezima i generalno lošim uvjetima, samo kako bi se ljudi s njima mogli slikati - moralno loše. Sve do 2017. godine, Joe Exotic, poznat i kao Tiger King, pario je, ubio i prodao više od 1200 lavova i tigrova, koje je držao u improvizovanom zološkom vrtu pod nazivom Veliki egzotični životinjski park u Wynnewoodu, Oklahomi.

 

 

Dokumentrac postaje posebno zanimljiv kada se u priču uplete Carole Baskin, navodno zaštitnica životinjskih prava, koja stoji iza bogate i vrlo sumnjive organizacije Big Cat Rescue na Floridi. Kada se pokušala suprostaviti Tigeru, ovaj je unajmio plaćenog ubojicu da je ubije. Dva puta. 

Serija prati i Tigerov jednako pomaknut privatni život koji dijeli u poligamnoj zajednici sa dva muškarca od kojih se jedan jednom prilikom slučajno upucao u glavu pa su se morali opet ženiti), a u slobodno vrijeme se bavi glaybom i objavljuje albume. O tigrovima, naravno. 

Sve ovo i puno više se zbilja dogodilo, i to je ono što priču čini najluđom. Nadam se da smo otkrili dovoljno bizarnih detalja da te zainteresiramo, a ostatak je uopće teško i prepričati. 

Što nosi druga sezona Kralja tigrova?

Nakon duplog pokušaja ubojstva, Joe Exotic je u zatvoru, a Carole tuži Netflix da joj je uništio život. 

Druga sezona i nastavak ove bizarne priče stiže na Netflix danas, 17. studenog, a radnja se nastavlja tamo gdje je završila prva. Joe Exotic služi zatvorsku kaznu od 22 godine zbog višestrukog kršenja zakona o zaštiti divljih životinja i planiranja ubojstva. Za to vrijeme, njegova smrtna neprijateljica Carole Baskin pokušava preuzeti zloglasni zoološki.

Iz Netflixa obećavaju kako će i ova sezona biti jednako čudna, egzotična i bizarna.

"Pojavljuju se nova otkrića o motivacijama, pozadinskim pričama i tajnama najzloglasnijih vlasnika tigrova u SAD-u. Stari prijatelji i neprijatelji, uključujući Jeffa Lowea, Tima Starka, Allena Glovera i Jamesa Garretsona vraćaju se u još jednu sezonu ubojstava, kaosa i ludila. Mislili ste da znate cijelu priču? Samo čekajte", stoji u najavi Netflixa.

"U zatvoru je nevin čovjek", čujemo Joe Exotica u najavi. Pa, ne preostaje nam ništa drugo nego - gledati i saznati.

Posjeti Miss7.24sata.hr