Stigao je novi IKEA katalog: zavirili smo i pronašli 7 novih trendova!

PR/IKEA
Katalog omiljene kuće za uređenje doma najavljuje nam uzbudljivu jesen
Vidi originalni članak

Malo žarkih boja, malo millennial pinka, fokus na 50-e i 60-e godine prošlog stoljeća, dom kao sentimentalna izložba, povratak baršuna. Ne, govorimo, naravno o modnim trendovima, nego o onome što smo iščitali iz novog IKEA kataloga za 2019. koji možda već na putuje prema tebi. U međuvremenu, zavirili smo u njega.

1. Živjele jarke boje

Vjerojatno si do sad već primijetila koliko žive boje utječu na raspoloženje. Znaju to i kreativci iz IKEA-e, a ova eksplozija boja djeluje baš inspirativno, bilo da obojiš koji zit u jaku boju, bilo da "udomiš" takav komad namještaja. Ili oboje. Planiraš li kupiti novu komodu, preporučujemo ti neku žarke boje, koja bi se odlično uklopila s novim zidom također intenzivne boje. Puno boja neka ne bude pošteđena ni dječja soba.  

2. Bijeli zidovi su dosadni

Za razliku od diskretnoh šarma švedskog dizajna koji nam je IKEA godinama servirala, a kojim je dominiralo svijetlo drvo te bijeli komadi i zidovi, sezona 2019 bit će neočekivano vesela. Zidovi su razigranih boja, cijele prostorije odišu dječjim veseljem, dok je i ostatak sobe prilično šaren. Ovaj nam se trend bez pogovora sviđa! No, drugi je trend mračniji ali čak i privlačniji, tamni sivi zidovi, i prostori s puno drukčijom energijom. Pravi muški brlog?

3. Povratak baršuna

Kao što smo spomenuli, baršun se iz ormara seli na pokućstvo.Možeš li zamisliti onaj predivan meki osjećaj baršuna, ali i njegove povoljnije i jednako mekane verzije, pliša, kada se udobno smjestiš i gledaš cijelu sezonu omiljene serije pod dekicom? Možemo s pravom reći da nema ništa bolje!

4. Cijeli je stan - izložbeni prostor

Kolekcija koju smo već primijetili u ponudi doista izgleda fascinantno. Zaboravi prekrcane police i komode jer sada sitnice poput nakita, make upa, ali i šešire i ukrasne figure odsad možeš spremiti (ili izložiti pogledima) u komade iz nove IKEA kolekcije Sammanhang. Ideja je predmete koje voliš, izložiti pogledu.

DIVNA KOLEKCIJA Ova nova IKEA kolekcija nas je totalno raspekmezila!

5. Retro 50-ih i 60-ih

Koliko god se trudili živjeti u skladu s vremenom, volimo zastati i prisjetiti se starih vremena u kojima je život bio jednostavniji. Nova "stara" kolekcija Gratulera jastučićima, foteljama, lampama, stolićima, stolcima i ukrasnim predmetima u domu stvara nepogrešivo ozračje 50-ih i 60-ih i nikako nije staromodna. 

Ah, ta nježna ružičasta

Svaka riječ je suvišna, jer pastelne boje nas smiruju, a i toliko su u trendu da ćemo svaki prostor uspjeti učiniti romantičnim i bajkovitim! Također, ne možemo odoljeti svim divnim detaljima za kućanstvo u boji popularne milenijal ružičaste, jer smo u duši tako i tako curice.

Prirodno, prirodno, prirodno

Ovaj trend nas podsjeća na pravi ljetni san. Ovim drvenim pokućstvom i komadima od rafije bismo rado ukrasile našu idealnu kuću na moru. Naturalni elementi su od sada jednako popularni i u kuhinji, u dnevnoj te spavaćoj sobi. Dakle, nisu više isključivo rezervirani za terase.

Ništa moje nije skriveno

O da! Baš kao što postoje male komode i posudice u kojima ćemo skladištiti omiljene sitnice, od sada ćemo rado pokazivati svaki detalj svog života. Što znači da ormari postaju otvorena okna u svijet mode, dok u kuhinji svo posuđe možeš ponosno pokazivati. A kupaonica? Komode bez prednjih vrata, naravno!

Posjeti Miss7.24sata.hr