Noge na sunce: Kozmetičarka nam otkriva sve o depilaciji

Getty Images
Koja metoda je najpopularnija, kakve veze imaju menstruacija i depilacija te još puno toga, doznajte u tekstu
Vidi originalni članak

Što ste skrivale, skrivale ste. Sezona suknjica i golih nogu sve je bliže i vrijeme je da počnete razmišljati o depilaciji. U moru različitih načina uklanjanja dlačica lako se pogubiti, pogotovo onima koji se najčešće depiliraju britvicom ili epilatorom. Također, vjerojatno svaka vaša prijateljica ima svoju omiljenu metodu depilacije i baš svaka od njih smatra kako je upravo njena najbolja. I kako onda odlučiti koga poslušati? Upravo zato obratili smo se stručnjakinji, koja nam je otkrila koja je najpopularnija metoda depilacije i zašto, kao i koje je najbolje vrijeme za odlazak u salon. 

"U posljednje dvije godine maha je uzela egipatska depilacija šećernom pastom," kaže Martina Stolaž vlasnica kozmetičkog salona Veris te dodaje kako je postala popularnija čak i od depilacije voskom. Naravno, neke klijentice i dalje su ostale vjerne vosku, ali čak i mnoge od njih biraju šećernu pastu kad je u pitanju depilacija osjetljive bikini zone. 

"Na bikini zoni razlika se najbolje vidi, jer osim što je puno manja reakcija kože na depilaciju, dlake se vidno brže prorjeđuju i manje urastaju," ističe Martina koja nakon toga klijenticama preporučuje mazanje depiliranog područja uljem lavande ili čajevca.

Svoje redovite klijentice naučila je i da na depilaciju dolaze nakon menstruacije, jer je tada manje bolna, a u to vrijeme dlake najviše izrastu.

Depilacija šećernom pastom u prosjeku traje tri do tri i pol tjedna, a žene sve češće biraju ovu metodu i kada su u pitanju pazusi, kao i druga osjetljiva područja

A ako ste jedna od onih sretnica sa svijetlim i rijetkim dlakama, za vas je i depilacija voskom sasvim dobar izbor, jer će učinak biti gotovo jednak, a manje ćete platiti. 

Britvica i dalje ostaje kao najbolje brzinsko rješenje, ali ako imate vremena za odlazak u salon, radije ju izbjegavajte, jer osim što takva depilacija traje uvjerljivo najkraće, dlake se progušćuju, a oštećuje se i koža. 

Posjeti Miss7.24sata.hr