Split Spring festival: Vraća se omiljeno splitsko gastro događanje, ove godine na novoj privlačnoj lokaciji
- Split Spring festival petu godinu za redom tijekom čak jedanaest dana donosi spoj nekih od najkreativnijih splitskih ugostitelja, vrhunskog street fooda, sjajne zabave i izvrsne atmosfere
- Ove godine se festival održava na novoj lokaciji - uz zidine Dioklecijanove palače
- Od 11. do 21. svibnja u Hrvojevoj ulici Split Spring festival bit će nezaobilazna lokacija za brojne goste, ljubitelje fine hrane i dobre zabave u gradu podno Marjana
Gastronomsko-festivalsko događanje Split Spring, koje je u pet godina osvojilo srca Splićana i brojnih gostiju, ponovo se vraća i to ove godine na novoj lokaciji, u nešto drugačijem ambijentu nego do sada. Naime, nakon četiri godina održavanja u Đardinu i atmosfere piknika, seli se u obližnju Hrvojevu ulicu gdje se transformira u pravo 'street' okruženje. Uz predivne zidine Dioklecijanove palače i stoljetnu kamenu vizuru, na sam korak od Rive, Split Spring donosi kombinaciju vrhunskog street fooda i izvrsne zabave i atmosfere.
Tako će od 11. do 21. svibnja svi Splićani, ali i brojni turisti koji polako ali sigurno pune grad, moći uživati u street food specijalitetima nekih od najboljih i najpoznatijih splitskih ugostitelja. Svoje delicije nude: 'Artičok', čiji su cannolli jedan od razloga zbog kojeg Splićani jedva čekaju Split Spring, 'Šug' koji „na ulicu“ donosi uvijek pravu tradicijsku kuhinju i razne tećade i gregade, 'Mazzgoon' čiji Tonys burger zadovoljava i najzahtjevnija nepca, 'Corto Maltese' čiji su bunovi i rižoto prijašnjih godina stvorili vojsku obožavatelja, a tu je i 'Uje Oil bar' sa svojom savršenom komiškom pogačom i uvijek nečim na „žlicu“, 'Pinku fish&wine' čije su kamenice i pjenušac prošle godine bile na svakom stolu.
Očekuju te i 'Pandora Greenbox' koja donosi vegansku varijantu burgera od cikle, zatim 'Galerija food' koja nam nakon prošlogodišnjih arancina u tri vrste sprema nova iznenađenja, 'Misto' koji sa svojim šarenim burgerima i koktelima uveseljava brojne turiste pa 'Make Maka' čiji se poke prodaje kao lud od jutra do mraka, tu je i 'Begs plant based street food' koji po festivalima diljem Hrvatske promovira plant based prehranu, 'Biberon grill' za ljubitelja roštilja, 'The Daltonist bar' koji donosi pravi morski street food poput fritta mista i ukusnih koktela te simpatični gosti iz Varaždina – 'American bar Dollar' koje Splićani obožavaju, jednako kao i njihove burgere.
Ulaz je besplatan, a radno vrijeme je od 12 do 23 sata, te vikendom do ponoći. Sve dodatne informacije možeš pratiti na društvenim mrežama festivala, Facebooku i Instagramu.