Spisatelj šokirao izjavom da su 50-godišnje žene 'nevidljive'. Malo se prevario. Recimo, ove prekrasne žene imaju baš 50

Profimedia/Instagram
"One su nevidljive. Preferiram tijelo mlađih žena, to je sve. Neću vam lagati. Tijelo 25-godišnje žene je izvanredno. Tijelo 50-godišnje žene uopće nije izvanredno", rekao je u intervjuu pedesetogodišnji francuski književnik Yann Moix i - podignuo buru u javnosti
Vidi originalni članak

Iako je i sam nedavno zagazio u pedesete godine, francuski književnik, filmski redatelj te voditelj Yann Moix nedavno se. u intervjuu za Marie Claire obrušio na svoje vršnjakinje žene u pedesetim godinama. I, ne, nije pokazao nimalo muške senzibilnosti ni poštovanja. Naime, pisac je dao intervju povodom izaska svoje nove knjige, ali razgovor je skrenuo na pitanja o ženama. Kada ga je novinarka upitala bi li mogao voljeti ženu od 50 godina, pisac je odgovorio: ''O, ne! Nemojte pretjerivati, to nije moguće.'' Novinarka ga je zatim pitala zna li da je to užasan stav prema ženama, a on je odgovorio kako s on, s vlastitih 50 godina, jednostavno nije u stanju voljeti 50 godina staru ženu.

U konačnici je dodao da će možda moći sa 60 godina, a novinarka ga je potom pita je li mu tijelo žene u pedesetima fizički odbojno. ''Ne, nije mi odbojno. Ali naprosto me se ne tiče, ne pada mi na pamet. One su nevidljive. Preferiram tijelo mlađih žena, to je sve. Neću vam lagati. Tijelo 25-godišnje žene je izvanredno. Tijelo 50-godišnje žene uopće nije izvanredno'' - rekao je književnik te dodao kako ne gleda žene od 25 godina, ali bio bi spreman za ženu od 40 godina. Kakav senzibilan autor, zar ne? Naravno, ironični smo, ali s ironijom i podsmjehom danas ga gledaju žene diljem svijeta.

Internet je, dakako, poludio. Urnebesan je bio komentar francuske komičarke Marine Fois koja trenutno ima gotovo 49 godina pa je ironično zaključila da ima još samo godinu i nekoliko dana da spava s piscem. Kada ga je RTL Radio upitao ima li potrebe ispričati se, on je rekao da je naprosto ''zatočenik svog ukusa''.
''Nije mi žao što sam to rekao jer se tiče samo mene. Želim onoga koga želim i ne moram odgovarati policiji koja procjenjuje imam li dobar ukus'' - dodao je pisac. Autor koji je višestruko nagrađivan, čini se, još uvijek ne shvaća u čemu je zapravo problem. U svojoj okolini imale smo sreću upoznati mnogo žena koje su duboko u petom desetljeću i starije i izgledaju nam apsolutno fantastično. Sigurno i ti poznaješ mnoge. Dakako, možemo nabrajati i nabrajati niz 'slavnih' primjera: Julia Roberts, Helen Mirren, Sharon Stone, Meryl Streep, J.K. Rowling, Daniela Trbović, Jadranka Sloković... Moramo li dalje?!

Ipak, kako bismo ti što bolje ilustrirali koliko je ovaj frajer u krivu, izdvojili smo nekoliko domaćih i stranih slavnih žena koje imaju točno 50 godina. Nevidljive? Neprivlačnih tijela? Ma daj, Yann?!

1.) J.LO

Popularna latino diva rođena je 24. srpnja 1969. godine te će ove godine proslaviti svoj pedeseti rođendan. Žena moćnog glasa i s mnoštvom talenata te fantastičnom figurom već desetljećima boravi na listama najljepših i najzgodnijih žena na svijetu. I ove godine neće od tamo nestati jer puni pedeset godina.  

2.) JENNIFER ANISTON

Još jedna Jennifer ove će godine ući u peto desetljeće života. Riječ je, dakako, o Jennifer Aniston. Slavna glumica rođena je 11. veljače 1969. godine i 50 će godina imati za točno mjesec dana. A ako nas pitate, izgleda bolje nego ikada prije.

3.) CATE BLANCHETT

Na popisu pedesetogodišnjakinja nalazi se još jedna slavna glumica. Riječ je o Cate Blanchett rođena je 14. svibnja 1969. godine u Australiji i njena karijera apsolutno putuje uzlaznim stazama. Svaki dan izgleda nam sve bolje, a vjerujemo da se oko svog okruglog rođendana ne opterećuje previše.

4.)  CATHERINE ZETA-JONES

Nakon pojavljinja na crvenom tepihu ovogodišnjih Zlatnih globusa, sve oči bile su uperene u Catherine i njenog supruga Michaela Douglasa. Njena spektakularna zelena haljina otkrila je vitke noge i fantastičnu figuru, a na licu joj je blistala sreća, zadovoljstvo. I životna iskustva koja će Catherine ponijeti u svoje pedesete. Okrugli rođendan ona će proslaviti 25. rujna. 

5.) IVANA BANFIĆ

Popularna hrvatska pjevačica Ivana Banfić rođena je 16. studenog 1969. godine i ove godine proslaviti će svoj pedeseti rođendan. Megazvijezda devedesetih godina i danas definitivno zna zapaliti pozornicu, a moramo priznati da, kada god je vidimo, izgleda stvarno fantastično.

6.) TONČICA ČELJUSKA

Hrvatska novinarka i urednica, Tončica Čeljuska rođena je 1969. godine u Baškoj Vodi, u blizini Makarske. Jedna od omiljenih novinarki, koju uvijek možemo vidjeti u sjajnim modnim izdanjima, nedavno je postala baka i u svojih pedeset godina definitivno uživa. 

7.) JELENA MIHOLJEVIĆ

Jelena Miholjević, hrvatska kazališna glumica te zvijezda brojnih filmova i dramskih serija, definitivno je jedna od najpotpunijih glumica kojoj je sklona i publika i kritika. Preko 15 uloga u serijama, gotovo 20 filmskih uloga te sinkronizacije animiranih filmova. I kazališne uloga koje je gotovo nemoguće pobrojati. A tek će u rujnu napuniti 50 godina!

8.) KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ

Predsjednica Republike Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović, svoj pedeseti rođendan proslavila je 29. travnja. I ne vidimo koju je to fiktivnu granicu mogla prijeći s proslavom rođendana. 
I za kraj, bacimo još jedan pogled na dotičnog frajera:

Nama se čini da svaka od navedenih pedeseteogodišnjakinja izgleda mnooogoo bolje od njega. Tebi?  

Posjeti Miss7.24sata.hr