Sofa i fotelja – kraljice svake sobe

Dnevni boravak nije potpun bez sjedeće garniture. Ona služi kao mjesto okupljanja, druženja i odmaranja, stoga ni malo ne čudi što najveći svjetski proizvođači namještaja posebnu pažnju posvećuju upravo sofama i foteljama.
Vidi originalni članak

Ne postoji dnevni boravak bez sjedeće garniture. Dvosjed, trosjed, fotelja, kutna garnitura – svi oni spadaju u osnovne elemente dnevne sobe, bez obzira je li ona klasičnog, rustikalnog ili modernog dizajna. Ovi komadi namještaja su nešto na čemu se definitivno ne štedi jer, osim što ćete sjediti na njima narednih desetak godina, uvelike određuju izgled vaše sobe.

Kako odabrati idealan namještaj?

Prije nego se zanesete i kupite najveću kutnu garnituru u salonu namještaja, uzmite u obzir veličinu svog prostora. Kada postavite sav namještaj u svoj životni prostor i dalje mora biti dovoljno mjesta za prolaženje i pomicanje stvari.

Uzmite u obzir svoje navike, kao i navike svojih ukućana. Ukoliko rijetko primate veće društvo, uistinu vam ne trebaju dvosjed, trosjed i fotelja. Dovoljni će biti trosjed i rasklopni stolci koje možete držati na balkonu ili u spremištu ili pak stolci iz blagovaone. Bijela boja nije prikladna za obitelji s malom djecom, ali imajte na umu da mnogo tamnih ploha vizualno smanjuje prostor.

Dizajnerske ideje za trendi dom

Imati dom u trendu nije lako. Kombiniranje novog i već postojećeg namještaja, nebrojeno mnogo oblika, boja i uzoraka lako mogu prouzročiti kaos. Ako je vaš dom minimalistički dajte si oduška pri odabiru sofe ili fotelje. Ona može biti obla, u obliku jajeta ili pak u obliku ljudskog lica.

Klasični domovi će dobiti nov izgled uz klasične, ali ipak suvremene, komade od drvenog okvira i spužvastog sjedala. Ovakvi modeli su idealni ukoliko volite često mijenjati izgled svog doma jer se jastuci za sjedenje lako mogu presvući jastučnicama u drugom uzorku ili boji.

Posebnu kategoriju čine stolci i fotelje. Dok su fotelje idealne za velike dnevne boravke s mnogo mjesta, stolci će osvježiti manje stanove. Posebno lijepi su stolci mrežastih konstrukcija koji su prozračni i lagani, poput onih dizajnera Harrya Bertoia.

Sve fotelje, sofe i stolci dostupni su u Stipić Interartu.

Posjeti Miss7.24sata.hr