Sniženja luda nalaze se svuda: Najbolji detalji za dom

arhiva
Iako su se cijene spustile, prije kupnje dobro promislite hoće li vam dugoročno koristiti,a prednost dajte klasicima
Vidi originalni članak

Sniženja traju već neko vrijeme. Zara, H&M, Asos, Mango, Massimo Dutti... lagano se svi približavaju brojci od -50 kada je veliki gušt kupovati. No lako se zaigrati i potrošiti puno novca te zapravo kupiti hrpu nepotrebnih stvari i potrošiti više nego da smo si nešto što smo zaista htjeli kupili u punoj cijeni. Zato postoje neka pravila koja treba znati prije kupnje na sniženjima. Prvo pravilo je, naravno, da u shopping nikada ne idete gladni, umorni, depresivni, bezvoljni. Ništa vam se neće svidjeti, sve će vam biti glupo, a iz dućana ćete izaći isfrustriraniji nego prije, a možda i s vrećicom stvari koje nikada nećete obući. Drugo, možda još važnije pravilo je da na sniženjima ne kupujete trendi stvari nego klasike. Crne salonke, mala bijela i crna haljina, fina bijela košulja, kožnata pismo torbica, crna bunda, klasičan tamni vuneni kaput, suknja A-kroja, crne fine hlače definitivno su na popisu stvari koje mora imati svaka žena i takve stvari su idealne za kupnju na sniženjima jer su to komadi koji će vam uvijek dobro doći u ormaru, ali rijetko kad, baš zbog toga što su to teški klasici, rijetko ih kupujete tijekom sezone... Ako vidite neki takav kvalitetan komad na popustu -50, nemojte ni trenutka čekati, nego odite u garderobu i sve isprobajte. Isprobavanje odjeće nužno je posebno na sniženjima.

Stolnjak, Zara Home, prije 799 kn, sada 599 kn

Koliko god red u garderobama bio dug, to je bolje istrpiti nego kupiti nešto što vam ne pristaje, pa se vraćati ponovno u dućan i gnjaviti s povratom novca. Slična pravila vrijede i kod interijera. Prvo i osnovno - uvijek provjeravajte dimenzije, posebno kod web kupnje. Drugo, kupujte klasike te stvari koje ćete moći godinama kombinirati i koristiti. Na sniženjima je najbolje kupovati klasike i stvari koje ćete godinama moći kombinirati jer se stilski, namjenom, bojama i teksturom uklapaju u vaš dom. Posteljina, jastuci, jastučnice, deke, popluni, stolnjaci, ručnici, sve su to stvari koje su obično redovito na velikim popustima i koje je zapravo odlično uvijek kupovati kada su neke prigode.

Budimo pametni, zašto kupiti posteljinu po punoj cijeni kada možemo nekoliko mjeseci pričekati pa je platiti i upola manje, a ionako ćemo u njoj godinama uživati. Slična logika je i s tanjurima, čašama, svijećnjacima, vazama, posudama... Koliko god se moda mijenjala, ona je ipak puno sporija kod interijera nego kod odjeće i obuće, tako da je uistinu mudro kupiti, primjerice, tanjure ili čaše na velikom popustu na kraju sezone. Isto vrijedi i za dekoracije. Trenutačno možete nabaviti ukrase, svijeće, svijećnjake, kuglice za bor po nevjerojatno dobrim popustima. Iskoristite to i opremite se za iduću godinu. Budite uvjereni da se trendovi toliko brzo neće promijeniti... A i ako da, važno je da se vama sviđa i uklapa u vaš dom, a ne slijepo gledanje trendova.

Jastuci, hm.com, prije 105, sada 75 kn

Uistinu, jako mudro je kupiti velike i skupe komade namještaja na popustu. Nova fotelja, dvosjed, trosjed, lampa, tepih... sve su to stvari koje je najbolje kupiti kada naletite na neku super priliku i pomalo neplanski osvježite dom. Na odlične ponude trenutačno možete nabasati i na odjelima bijele tehnike i kućanskih aparata. Sušilica s popustom od 1500 kuna, 500 kuna jeftiniji usisavač, aparat za kavu, mikser... odličan su motiv da nešto kupite možda i prije nego što ste uistinu planirali. No, naravno, nikada nemojte srljati s kupnjom. Nego, niski start. Strpljenje i motrite kada će vaši omiljeni veliki sezonski komadi biti na sniženju. Do tada evo našeg prijedloga raznih stvari iz hrvatskih dućana na kojima možete ostvariti značajne uštede.

Posjeti Miss7.24sata.hr