Sladoled koji liječi mamurluk - savršeno!
Svi znamo kako je nakon lude noći krenuti na posao. Treba ispiti veliku količinu vitamina C, čuli smo i za lude kombinacije poput jedenja tripica dan poslije (tako to rade u Rusiji), a neki kažu da mogu kao lijek proći i ocat i kiselo mlijeko. Da, ovo ne zvuči baš slasno. I još moraš kupiti koji lijek protiv glavobolje, pa potrošiš pola plaće zbog jedne lude večeri u sredini radnog tjedna. Zato su Azijati smislili jednu sasvim ukusno rješenje. Zove se - Sladoled za mamurluk!
Jer zašto ne bismo liječili postalkoholnu glavobolju na tako fini način? Sladoled protiv mamurluka ima okus grožđa, a ključan sastojak je mala količina orijentalnog soka od grožđica. Taj aktivni ekstrakt je doza idealna za liječenje mamurluka, a sastojci s orijentalnog "drveta života" se još od 16. stoljeća beru ne bi li liječili oboljele od mamurluka.
Ako se slobodno prevede, Gyeondyo bar znači "Drž`se". Ova igra riječi implicira na sve zaposlene ljude koji uživaju u većim (pretjeranim) količinama alkohola za vrijeme radnog tjedna. Kreativci koji stoje iza ovog zanimljivog bara i sladoleda suosjećaju s njima. U istom trenutku, stiže podatak da je Južna Koreja zemlja kao stvorena za alkoholni turizam. Naime, po stanovniku tamo se popije više od 12 litara žestokog alkoholnog pića u godinu dana, a Koreanci troše više od 730 milijuna kuna u godini na alkohol i na tablete kojima se liječe nakon pretjerane konzumacije alkohola. Doista, imaju se čime podičiti...