Serija Lupin je novi hit na Netflixu - pogledaj zašto su se svi zaljubili u šarmantni francuski triler

Instagram/Getty
Vidi originalni članak
  • Lupin je serija nadahnuta klasičnim francuskim detektivskim romanima književnika s početka 20. stoljeća Mauricea Leblanca, koji su prikazivali pustolovine majstora maskiranja i genijalnog lopova - Arsene Lupina
  • Činjenica da je Omar Sy glavno lice serije bila je dovoljna da nas osvoji na prvu. Izvrsnog francuskog glumca gledali smo u nizu internacionalno uspješnih filmova, a svojim šarmom u ‘The Intouchables’ nas je posebno kupio
  • Ova uloga je zasigurno još jedan njegov trijumf u kojem vodi priču za sebe - šarmantan, uvjerljiv, duhovit i nepredvidljiv

S društvenih mreža Pomoć za stradale u potresu prikuplja i zvijezda svjetske hit serije: "Pokažite vaše pravo srce"

Ako si veliki fan serije La Casa De Papel onda je Lupin prava prilika da se diviš još jednoj pljački, tim više što se radnja odvija u gradu ljubavi Parizu. 

Izvedba ove francuske serije, u prvom tjednu izlaska, dospjela je među Netflixovih 10 najboljih u brojnim zemljama širom svijeta. Oduševljava nas i činjenica da TV Time, najveća svjetska aplikacija za praćenje TV-a i filmova s ​​preko 16 milijuna registriranih TV fanova u više od 200 zemalja, predviđa da će Lupin biti Netflixov sljedeći veliki međunarodni hit. 

Powered by embedinstagramfeed pt &

Sigurni smo kako je tome uvelike zaslužan šarm glavnog glumca u kombinaciji s nečastivim i ponekad komičnim likom, ali jedno je sigurno: Omar Sy ušao je u svačije srce. Od svoje glavne uloge u filmu Nedodirljivi, Omar Sy smatra se najuspješnijom francuskom zvijezdom, čemu svjedoči i brzo rastuća popularnost serijala nadahnutog avanturama najpoznatijeg kradljivca u književnosti, suvremenog Arsènea Lupina. 

Powered by embedinstagramfeed &

Priča započinje govoreći o životu Assane Diopa, sina senegalskog imigranta u službi bogate obitelji Pellegrini, koji je u zatvoru počinio samoubojstvo nakon nepravedne optužbe za krađu. Naravno, 25 godina nakon incidenta, odrasli Assane odlučuje osvetiti se za očevu smrt crpeći inspiraciju iz pustolovina svog omiljenog književnog lika. No, za razliku od događaja koje je ispisala olovka Mauricea Leblanca, u filmu nećeš samo susretati klasičnog Lupina u smokingu i kravati, već i gospodina koji organizira puč u Louvreu ukravši sjajnu ogrlicu Marie Antoinette vrijednu čak 20 milijuna. No, motiv ove pljačke nikako nije novac, već želja za razotkrivanjem istine o sudbini i smrti voljenog oca.

Naime, u stvarnosti će se otkriti da između ogrlice i Assanea zapravo postoji drevna veza koja je isprepletena s pričom o preminulom ocu. Tako već u prvoj epizodi, saznajemo kako je ‘Lupin’ puno više od serije o pljački te postaje prava osobna borba protagonista.

Ono po čemu se Lupin razlikuje od svih prethodnih adaptacija jest to što ovu dobro poznatu priču o lopovu smješta u današnje društvo, ističući postojanost rasnih predrasuda - to je ujedno razlog zbog kojeg su Assaneina oca tako lako optužili i proglasili krivim za zločin koji je uopće nije počinio.

Romantičan, dirljiv, ali i zabavan u savršenom stilu, Lupin je serija koju nećeš željeti propustiti. Pogotovo ako si zaljubljenica u trilere i napetu radnju koju gledaš u jednom dahu. Na trenutke nas podsjeća na prvu sezonu Prison Breaka kada glavnom liku sve ide od ruke čak i kada mu ne ide. No, jedno je sigurno u svom stilu karizmatično – ni previše ozbiljno, ni previše otkačeno, Lupin će te osvojiti momentalno!

Ne želimo ti ništa pokvariti i otkrivati suviše detalja, ali jesi li i znala da je seriju producirala najstarija svjetska filmska kuća Gaumont Télévision, osnovana u Francuskoj 1895. godine? 

Stoga, ne iznenađuje kako je Omar Sy najšarmantniji lopov u povijesti, a posebice kako je serija zavela publiku diljem svijeta - Francuzi su uistinu pravi zavodnici u svakom smislu.

Powered by www.embedinstagramfeed.com/en/ &

Stars Od anonimusa do zvijezda: tko su zapravo glumci koje je proslavila serija Bridgerton?

 POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?

Your browser doesn’t support HTML5 video

Posjeti Miss7.24sata.hr