'Seinfeld' je dobio ekskluzivnu kolekciju kave prema kultnim likovima iz legendarne serije

Bean Box Kolekcija kave posvećena Seinfeldu
Vidi originalni članak
  • Popularni sitcomi iz 90-ih redovito su u fokusu imali lokale u kojima su se okupljali protagonisti
  • I dok su primjerice Prijatelji imali kafić Central Perk, u Seinfeldu su Jerry i George provodili sate u Monk's Cafeu
  • Danas možeš naručiti posebnu kolekciju kave inspiriranu Monk's Cafeom i legendarnom serijom

Neke od najsmješnijih ludorija u koje se ekipa Seinfelda upušta tijekom devet sezona serije događaju se uz šalicu kave u „Monk's Cafeu“, bilo da se radi o raspravi Elaine i Georgea oko toga ima li zalogajnica veliku salatu na jelovniku ili trenutak koji razbija ego kada Elaine prizna Jerryju da nikada nije doživjela orgazam tijekom njihove veze. Sada tvrtka Bean Box konačno slavi neizbrisivu ulogu kave u sitcomu s kolekcijom kave inspiriranom Seinfeldom. 

Ograničena kolekcija, koja je dostupna za predbilježbu na stranici BeanBox, uključuje četiri različite mješavine za svakog od glavnih likova sitcoma.

Jerry's Diner Blend opisuje se kao „glatka i lako pitka brazilska mješavina, koja ima note smeđeg šećera, prženih badema i čokolade.“

Kramer's Giddy Up je etiopska mješavina koja nastoji iskoristiti energiju lika s „notama manga, papaje i citrusa“ za kavu koja je „lagana i svijetla za rano jutarnje buđenje“.

George's Serenity Now pokušava izgladiti „gorki“ stav lika „tamnom i prepečenom mješavinom“ koja također „donosi malo slatkoće s notama melase i gorko-slatke čokolade“.

Konačno, nazvan po legendarnim plesnim pokretima lika, Elaine's Little Kicks opisan je kao „začinjena, ali slatka mješavina meksičke kave koja unosi ritam u tvoj dan s notama kakaa i cimeta.“

Seinfeld Coffee Collection, koja je sada dostupna za predbilježbu, može se naručiti ili kao grupa od četiri vrećice od 50 g za 28 dolara (200 kuna) ili kao pojedinačne vrećice od 340 g za 19 ili 20 dolara (136 ili 143 kune), ovisno o sorti.

Ali, ako ti nijedna od mješavina „Seinfeld“ kave ne potakne maštu, postoji mnogo drugih „boxova“ za kavu koje možeš izabrati ako želiš isprobati nove mješavine ove godine. Od Trade Coffeea, koji zrna dobiva iz više od 450 tvrtki za prženje, do kultne Oakland Coffee, koji se može pohvaliti impresivnim praksama održivosti, izbor kave doista je nevjerojatno golem. Uglavnom ljubitelji kave će se zasigurno zadržati u ovom internetskom dućanu.

Posjeti Miss7.24sata.hr