Savršeno kremaste, a lagane: Kocke od Oreo keksa i Nutelle ne peku se, a okus im je fantazija

Shutterstock
Vidi originalni članak

Samouka slastičarka Eloise Head svakodnevicu svojih pratitelja na društvenim mrežama sigurno čini zanimljivijom svojim receptima. Ipak, jedan od njih privukao je više pozornosti od drugih. Kako i ne bi kada se radi o kolaču od samo od pet sastojaka - a dva od njih su Oreo keksi i Nutella!

Ova kombinacija, sigurni smo, ni najveće sladokusce neće ostaviti ravnodušnima, a  što je još bolje mnogi će uživati i u pripremi kolača bez pečenja. Video recept ovih ukusnih kocki pogledalo je više od devet milijuna korisnika TikToka, a u nastavku možeš otkriti recept vrijedan toliko pažnje. 

Sastojci:

  • 200 g Oreo keksa
  • 400 g Nutelle (rastopljene)
  • 260 g šećera u prahu
  • 115 g krem sira (sobne temperature)
  • 90 g maslaca

Life&style Neodoljivi keksići s Nutellom od samo četiri sastojka - a gotovi su za samo 10 minuta

Priprema: 

  1. Oreo kekse usitni u multipraktiku ili ih ručno zdrobi te ih pomiješaj u udjeli sa 60 grama otopljenog maslaca. No, prije nego što ćeš ih pomiješati s maslacem, manju količinu Oreo mrvica odvoji za ukrašavanje kolača
  2. Smjesu keksa maslaca utisni u protvan (veličine oko 22x22 cm), a zatim na sloj nanesi Nutellu koji si prethodnu omekšala u mikrovalnoj ili na pari. Zagladi sloj pa protvan stavi u zamrzivač na 20 minuta
  3. Dok čekaš da se slojevi keksa i Nutelle stisnu, mikserom umuti krem sir i 30 g maslaca sobne temperature dok smjesa ne postane kremasta. U smjesu prosij šećer u prahu i promiješaj dok se sastojci ne sjedine.
  4. Smjesu s krem sirom nanesi na podlogu od keksa i Nutella, a nakon što završni sloj zagladiš, ukrasi ga i mrvicama Oreo keksa koji si sačuvala u prvom koraku.

Uživaj u ovom vrlo jednostavnom a nada sve super čokoladnom i laganom desertu!

Life&style Čokoladno čudo iz pećnice: Ovaj kolač s Nutellom jako brzo postaje najomiljenija slastica

Posjeti Miss7.24sata.hr