Savršen recept za čaj s rumom. P.S. Svidjet će ti se omjer!

Thinkstock / Spencer Davies
Iako nas prava zima temperaturama zaobilazi, ne znači da ne možemo uživati u malim zimskim radostima. A što je bolje od čaja s malo alkohola?
Vidi originalni članak

Miris cimeta, klinčića, preprženih orašastih plodova podsjeća nas na idealnu gastro zimu, no nećemo se zavaravati, malo alkohola ipak grije bolje od ičega. Pardon, mislili smo čaj! Čaj idealno grije... uz malo ruma, naravno! Za sve ljubitelje ovog jakog alkoholnog pića, sigurno je korisna informacija da staroenglesko podrijetlo riječi rum znači "dobro" i "zabava". Zato se tada često govorilo: "Have a RUM time!"... Doista, vrijeme za čaj s rumom i jest vrijeme za zabavu!

U svakom slučaju, za idealan zimski čaj s rumom nam treba još nekolicina sastojaka, poput spomenutih mirisnih štapića cimeta i klinčića koji daju posebnu aromu. Prema vlastitom ukusu, možeš dodati i jednu žlicu soka od limuna, no ako voliš slađe arome, napitku radije dodaj žlicu meda.

Sastojci za čaj s rumom: 

1 šalica čaja (po mogućnosti crni čaj)
2 dl ruma
2 klinčića
1 cimet štapić
1 žlica soka od limuna/ 1 žlica meda po želji

Skuhaj čaj, dodaj rum, klinčiće i cimet, ostavi napitak da se 5 minuta ohladi i uživaj u ovom neodoljivom zimskom napitku!

Posjeti Miss7.24sata.hr