Šarmantno uređenje Dream Coffee & Wine bara

Davorin Višnjić/Pixsell
Zagreb iz godine u godinu ima sve više mjesta koja nam uljepšavaju dane gastronomskim užicima, ali i lijepim uređenjem. Jedno od takvih mjesta je i Dream Coffee & Wine bar koji se smjestio u Frankopanskoj 1 u Zagrebu.
Vidi originalni članak

Stres, nervoza, tramvaji koji kasne i kolone automobila koje se ne pomiču – sve su to stvari s kojima se suočavaju građani naše metropole. No, čak i u najužurbanijim gradovima postoje male oaze u kojima se moguće opustiti i udahnuti punim plućima. U tu kategoriju spada i Dream Coffee & Wine bar koji se smjestio u užem centru grada.

Već na samom ulazu dočekat će vas prekrasno pročelje ukrašeno brezama u velikim teglama pokrivenim jutom. To vam može biti inspiracija za uređenje vlastite terase ili balkona i dokaz kako lijep eksterijer nije nužno kompliciran i skup.

Interijer ovog bara savršen je spoj modernog, romantičnog i rustikalnog. Niti jedan detalj ne djeluje nametljivo, ali svejedno plijeni pozornost. Sive i bijele nijanse nadograđene su srebrnim i crnim detaljima.

Poseban ugođaj ovom ambijentu daju zidovi. Iako u klasičnoj bijeloj boji, prostoru daju teksturu i dozu zanimljivosti. Goli svodovi obojeni u bijelo i ukrasne štukature sami su po sebi dovoljan ukras tako da slike nisu ni potrebne. Ukrasne vitice i barokni anđeli daju dozu razigranosti ovom prostoru presvučenom 'ozbiljnim bojama'.

Uz klasične fotelje, sofe, otomane i separee savršeno pristaju raskošni, gotovo orijentalni, lusteri, dok niski šesterokutni stolići za kavu daju dozu minimalističkog šarma.

Onome tko dođe sam ili već dugo vrijeme čeka nekoga, vrijeme može skratiti razgledavajući sitnice smještene na police i komode. Staklena zvona prepuna orašastih plodova, voća, minimalističke lampe, satovi i ostali detalji čine prozračan dekor ovog prostora.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr