Šarmantan kafić u stilu dnevnog boravka

Nina Đurđević/PIXSELL
Nakon što su zatvorili dućane s ekskluzivnom odjećom, brat i sestra Kasim i Kismeta Ćorić odlučili su kreativnost preusmjeriti u sasvim drugačiji posao. Prije nešto više od tri godine otvorili su kafić Divas u Martićevoj ulici.
Vidi originalni članak

"Htjeli smo i dalje imati obiteljski biznis jer jako dobro funkcioniramo. Odlučili smo se za kafić u kojemu ćemo ponuditi gostima nešto drugačije, zanimljiv prostor gdje će se ljudi osjećati kao u vlastitom dnevnom boravku, opušteno i ugodno, i gdje ponuda nije uobičajena. A upravo ponuda odlučuje puno - kod nas nema gemišta, ali ima engleskih tonika i prirodnih sokova, kolača, finih vina i čajeva", objašnjava nam gospodin Ćorić, koji i sam vodi brigu o gostima, posluživanju i tome da se svatko u Divasu osjeća kao kod kuće.

Toj neopisivo domaćoj atmosferi pridonosi i uređenje interijera za koje se pobrinuo arhitekt Martin Pohl. Starinski lusteri presvučeni novinskim papirom, stolovi čije su noge lopate, grablje i vile, stara vrata koja služe kao pregrada separea, ogledala, starinski stolci i sofe, šablone za sitotisak izložene na zidu, tepih prebačen preko šanka i još mnogo različitih detalja čine ovaj prostor simpatičnim, duhovitim i pravim osvježenjem.

"Martin nam je dao bazu i posložio interijer na ovakav način, a mi svako toliko, kako nas pukne, promijenimo nešto, dodamo neki detalj ili nam gosti i prijatelji da ideju, pa čak i donesu neki detalj koji drage volje implementiramo u prostor. Nema nikakvih pravila. Volimo kad se svako malo nešto nadogradi. To osvježava prostor i sprečava da postane dosadan", rekao nam je Saša Rajević, voditelj Divasa i dodao kako namještaj nabavljaju svugdje - na Britancu, Hreliću, ali i od prijatelja te ga uvijek dorade.

Osim što se u Divasu uživa u prefinoj kavi i kolačima, ovdje se mogu pogledati i zanimljive izložbe čiji se postav mijenja otprilike svaka dva mjeseca. Tako su se na zidovima Divasa, između ostalih, našli radovi Igora Stiskalova, Hrvoja Majera, Martine Grlić i Roberte Vilić, a trenutačno se na jednom zidu nalaze crteži desetogodišnje djevojčice Eme koja ide u likovnu radionicu i poželjela je negdje izložiti svoje radove. Kafić divas nije velik, ali ima hermetički odijeljenu, lijepo uređenu prostoriju za pušače i prostoriju sa šljunkom na podu, kamenim zidićem i pletenim vrtnim garniturama koja daje dojam terase na kojoj gosti mogu uživati i u hladnijim godišnjim dobima.

Više slika pogledajte u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr