Šareni dodaci za vašu terasu

Thinkstock / Spencer Davies
Često nismo ni svjesni koliko pažnje mogu privući lijepi detalji u vašem vrtu. Umjesto da se pomirite s uobičajenim dizajnom, ove sezone odaberite upečatljive, ali i dalje praktične detalje.
Vidi originalni članak

Zelene gumene čizme, plastične ruže za zalijevanje cvijeća, smeđe posude za cvijeće... Nema ništa loše u toj vrtlarskoj opremi, ali duhovit i inovativan dizajn ne samo da je lijep nego i krajnje funkcionalan te olakšava posao.

Posude za zalijevanje različitih veličina i uskog lijevka mogu vam biti korisne imate li velik broj cvijeća zasađenog u posudama. Široka grla ponekad uzrokuju prelijevanje vode i nisu praktična za teže dostupna mjesta. Manje posude za zalijevanje mogu se provući i kroz najgušće raslinje do točno određenog mjesta.

Lakše biljke će izgledati fantastično postavite li ih u lagane gumirane posude i objesite duž ograde. Neka sve posude budu u istom spektru jedne boje i kontrastne boje od cvijeća u njima. Ukoliko je vaš vrt manjih dimenzija ili se morate zadovoljiti balkonom, odaberite neku od inovativnih posuda koje vise sa stropa, a u kojima biljke rastu jednako dobro kao i u klasičnim posudama.

Lijep detalj će biti i ukusno dizajnirane posude za mačju ili pseću hranu. Njihove igračke spremljene na jednom mjestu, npr. u praktičnu plastičnu kutiju ili košaru djelovat će mnogo ljepše od igračaka porazbacanih po cijelom dvorištu. Kućice za ptice mogu biti izrađene od drveta ili nešto suvremenijih materijala poput stakla.

Pošto sezona roštilja i zabava na otvorenom još nije gotova, pripremite se uz odgovarajuće posuđe. Umjesto da nosite teško porculansko i keramičko suđe iz kuhinje, radije nabavite šareno posuđe od kvalitetne plastike koje se lako održava, ne može se razbiti, a unosi i dobru atmosferu. Uz plastično posuđe, dobro će vam doći i papirni ubrusi, pribor za jelo te papirnati stolnjaci koje nakon korištenja jednostavno možete baciti u smeće.

Posjeti Miss7.24sata.hr