Ruke otkrivaju vaše tajne

Thinkstock / Spencer Davies
Jeste li ikad pri rukovanju osjetili nelagodu? Jeste li ikad pomislili da je netko i pri dodiru vaše ruke osjetio nelagodu? Ili je možda taj dodir bio ugodan? Doista, svaki put kad pružimo ruku otkrivamo barem dio sebe, dodirom ali i izgledom svoje ruke.
Vidi originalni članak

Ona može biti hladna ili ugodno topla, mekana ili hrapava, koža i nokti mogu biti njegovani ili zapušteni. Tuđim pogledima najviše su izloženi naše lice i ruke i ponekad mogu otkriti nešto što ne bismo željeli. Izgled i pokreti ruku odaju naše samopouzdanje, emotivnost, osjetljivost.

Neka vam se ne dogodi da u brizi za lice i tijelo zaboravite na ruke, i neka njega ruku postane dio vaše svakodnevne njege. Ne zaboravite ni kontrolu pokreta, pa možda ipak uspijete sačuvati poneku tajnu.

Ruke su izložene, osim pogledima, i vjetru, vodi, suncu, prašini... To je zajedničko svima, bez obzira na životnu dob. Zato im je tijekom cijelog života potrebna njega i zaštita. Ljeti će koža ogrubjeti od morske soli i sunca, zimi zbog vjetra i hladnoće, a osim koži ruku, to će se dogoditi i kožici oko noktiju i noktima. Da bi to spriječili nakon svakog pranja ruku namažite ruke kremom, a za hladnih dana nosite rukavice. Kućanske poslove ili poslove u vrtu zabavljajte sa zaštitnim rukavicama. Navečer prije spavanja na ruke nanesite obilati sloj kreme za ruke i navucite pamučne rukavice. Rezultate ćete vidjeti već ujutro.

Isprobajte i recept iz kućne ljekarne: pomiješajte 2 žličice bademovog ulja, 1 žumanjak i 1 žličicu meda. Nanesite na ruke, navucite pamučne rukavice, držite 1 sat, isperite i nanesite kremu za ruke.

Znojni dlanovi? To je problem s kojim se, barem ponekad, svi susretnemo, jer je na dlanovima smješten velik broj žlijezda znojnica. Ruke perite redovito, ne stežite šake (jer će se dlanovi dodatno znojiti), nakon pranja na dlanove stavite malo dječjeg pudera. Neugodan miris, ponekad ne nestaje običnim pranjem, a zna biti izrazito neugodan. Pokušajte talogom crne kave ukloniti miris crvenog i bijelog luka, a octom i limunovim sokom miris ribe.

Ruke treba redovito masirati od vrha prstiju, od noktiju prema zapešću. Vježbajte s prstima, osim što ćete održati gipkosti zglobova potaknut ćete cirkulaciju i eliminirati toksine. Staračke mrlje na rukama uklanja tretman u kozmetičkom salonu ili tretman dermatologa. Ruke bez mrlja, obnovljene, glatke kože dobit ćete i nakon tretmana glikolnom kiselinom i parafinskom kupkom u kozmetičkom salonu.

Više o korištenju krema protiv bora, pročitajte na portalu Zdravakrava.hr.

Posjeti Miss7.24sata.hr