Recept za uskršnji stol: kolač od mrkve baš će prijati nakon šunkice, luka i jaja

Shutterstock
Vidi originalni članak
  • Tražiš savršeni kolač za uskršnji stol? 
  • Imamo spreman pravi recept za pravi kolač
  • Riječ je o najboljem od najboljih uskršnjih kolača: kolaču od mrkve! 

ije možda naša tradicija, ali postoji li prikladniji kolač za Uskrs od kolača od mrkve? Naime, Uskrs je prepun simbola zečeva i mrkve. Dakle, logično, zar ne? I zato bi ovaj ukusan kolač trebao završiti na stoliću za kavu (poslije obilnod doručka ili ručka) i kod tebe. Ne samo da je super sočan, nego ga možeš pojesti umjesto večere. Ali, to nas sada zapravo ne muči – slobodno si priuštimo mali noćni obrok - uostalom, nije Uskrs svaki dan…

Sastojci za tijesto:

• 225 g brašna

• pola pakiranja praška za pecivo od vinskog kamena

• 300 g smeđeg šećera

• 1 žličica ekstrakta vanilije

• 1/2  žličice soli

• 3 žličice cimeta

• 250 ml suncokretovog ulja

• 4 jaja

• 375 g mrkve

• 100 g nasjeckanih badema

• 50 g zrna oraha, usitnjenih

Za glazuru

• 150 g šećera u prahu

• 100 g rastopljenog maslaca

• 200 g punomasnog krem sira

• pola žličice ekstrakta vanilije ili nekoliko kapi okusa maslaca i vanilije

Brzi pahuljasti kolač od badema, mlaćenice i s preljevom od slatkog vrhnja

Priprema:

1. Zagrij pećnicu (gore/dolje) na 175 stupnjeva. 

2. Pomiješaj brašno, prašak za pecivo, šećer, ekstrakt vanilije, sol i cimet. Umiješaj ulje. Dodaj jedno po jedno jaje te umiješaj.

3. Oguli, operi pa naribaj mrkvu. Dodaj je tijestu zajedno s bademima.

4. Namasti kalup (promjera 24 cm) te dno obloži papirom za pečenje. Stavi tijesto u kalup i peci sat vremena, pokrij eventualno pred kraj pečenja te ostavi u kalupu da se ohladi. 

5. Za glazuru najprije rastopi maslac, ostavi da se ohladi pa kremasto pomiješaj sa šećerom u prahu, kremastim sirom i ekstraktom vanilije. 

6. Pažljivo prereži kolač poprečno na pola te zagladi oko 1/3 glazure po donjem dijelu, a zatim ravnomjerno rasporedi preostalu kremu po i oko torte.

7. Ako želiš, tortu možeš ukrasiti nasjeckanim orasima, bademima, obojenim mrvicama ili mrkvom od marcipana.

Panna cotta tart: nova varijanta talijanskog klasika - bez pečenja

 

U novoj epizodi showa 'miss7 live s Nevenom Rendeli i gostima' briljirale su Mila Elegović i Marija Borić

Your browser doesn’t support HTML5 video

 

Cijelu epizodu pogledaj OVDJE.

Posjeti Miss7.24sata.hr