Razbili smo mitove o stidnim dlačicama

For Love and Lemons
Ako je vjerovati beauty ekspertima, vrijeme brazilske depilacije polako prolazi pa zato nije ni čudo da se sve više upita postavlja o intimnim frizurama. Ovo su neki uvriježeni mitovi o ovoj temi - koje smo preispitali
Vidi originalni članak

MIT 1: Stidne dlačice umanjuju mogućnost zaraze spolnim bolestima: Suprotno uvriježenom mišljenju da stidne dlake pomažu u očuvanju intimnog zdravlja te da dlačice umanjuju mogućnost prenošenja spolno prenosivih bolesti, istraživanje na muškim bradama je dokazalo suprotno. Naime, prema istraživanju Instituta za žensko zdravlje u San Antoniju, bakterije i virusi se zadržavaju u dlakama tjednima. Zanimljiva činjenica je da se to istraživanje provelo isključivo na muškarcima koji su imali brade poput članova benda ZZ Top. Prema jednom korejskom istraživanju je čak dokazano da HPV iz muških brada pogoduje razvitku HPV-a u organizmu uopće.

MIT 2: Stidne dlačice otežavaju postizanje orgazma: Ovo doista ovisi samo o osobi. Postoje žene koje lakše postižu orgazam i njima je svejedno hoće li održavati „intimnu frizuru“ ili će se pak odlučiti na „brazilku“.No, ginekolozi diljem svijeta potvrđuju kako žene preferiraju „nulericu“ baš kako bi pojačale osjećaj stimulacije kože, a time i uzbuđenje. Dakle, odluka je u potpunosti na tebi.

MIT 3: Boja stidnih dlačica uvijek odgovara boji kose: Ovo je kao pitanje zašto muškarci koji imaju riđu bradu, najčešće imaju sasvim drugačiju boju kose. Pigment stidnih dlačica uopće ne mora odgovarati boji kose, pa kada je, recimo, kosa crvena, ne mora takve boje biti i donja frizura. Ako već tražiš boju koja je na tijelu najsličnija boji stidnih dlačica, pogledaj svoje obrve. Njihova nijansa je najsličnija onoj dolje.   

MIT 3: Bujna intimna frizura je tako neprivlačna: Opet, ovo ovisi od osobe do osobe. Neke pali, dok druge gasi. Postoji pak jedna zanimljiva stvar vezana za raskošnu intimnu frizuru i feromone. Baš kao i na tjemenu kose, kada rastu dlačice na intimnom području, žlijezde otpuštaju ne baš ugodan miris koji se u reakciji s kožom pretvara u slavni feromon, koji je, već dobro znaš, zaslužan za privlačnost. E, sad, to je itekakav plus za dlačice!

MIT 4: Pubične dlačice ne mogu prestati rasti: A kako onda objašnjavamo au naturel žene? Pa i njihova frizura u nekom trenu dosegne maksimum rasta, inače bi to bila jedna ZZ Top intimna situacija. Stidne dlačice narastu od 1,5 do 5 centimetara. Ipak, jedna stvar je svima zajednička – s godinama su svima dlačice sve rjeđe, a posebno se prorijede za vrijeme menopauze.

MIT 5: Ne bi se smjela depilirati jer je tu koža jako osjetljiva: Bitno je samo otkriti način na koji ćeš, ako želiš, uklanjati dlačice. Ako ti je britvica jedina opcija, onda je odaberi kvalitetnu i učinkovitu pjenu ili kremu za brijanje. Intimno područje je prepuno bakterija koje lako uđu pod kožu, posebno kada se površina kože izbrijava.

Posjeti Miss7.24sata.hr