Provjerili smo zbog čega se sve Insta-cure fotkaju u ovom zagrebačkom kafiću

Korana Marović
U Šestinama se otvorio novi kafić koji je postao instant-hit na Instagramu. Kako se sve poznate curke sada tamo fotkaju - morali smo i mi!
Vidi originalni članak

Zagreb je sve bogatiji slatkim mjestima koji su odlična pozadina za fotkanje na Instagramu, pa čim primijetimo da se neko mjesto počelo učestalo pojavljivati na društvenim mrežama - moramo se tamo i uputiti. Ponekad mjesto ispadne totalni flop samo s jednim kvalitetnim zidom za fotkanje, a nekad je savršeno upakiran paketić Instagram-friendly kutova za fotkanje. Upravo zato odlučili smo provjeriti u koju od kategorija spada novootvoreni šestinski kafić Non Plus Ultra u kojem se sve Instagram blogerice ovih dana fotografiraju. 

Za početak, očigledno se radi o kafiću koji je orijentiran na mlade mame i obitelji; prostor je sitan, ali ima lijepu šarenu terasu s dječjim igralištem koje je već bilo poprilično okupirano kad smo došli popiti kavu. Interijer je moderan, kombinacija pliš kaučeva, nekoliko boja, metalnih ukrasa i lustera s golim žaruljama, dok je naglasak stavljen na veliki zid s egzotičnom tapetom ispred koje je masivan drveni stol s raskošnim buketom. Prostor se može otvoriti sa svih strana kako je cijeli u staklu pa djeluje veći no što je. Ponuda mu se ne razlikuje niti cijenom niti brendovima od kakvog poznatog zagrebačkog kafića, ali imaju nam uvijek dragu Cogito kavu, Medenko sladolede i Fentimans sokove, uz ledene čajeve koje rade sami. No bacimo se na poantu - fotkanje!

Neupitno, najfotogeničniji kutak kafića je zid s tapetom ispred kojega je velik stol. Ovdje se dobro mogu fotkati outfiti, lifestyle fotke, kao i flat-lays. Dosta dobra pozicija je i mali šank kraj prozora, dok prekrasne zelene kaučeve vidim iskoristive samo za outfit fotografije. Terasa je simpatična i iskoristiva za fotografiranje outfita i veće fotografije s društvom. Napitci su donekle fotogenični - ledeni čaj izgleda lijepo, a kava je poslužena u prekrasnim keramičkim šalicama. 

Isplati li se potegnuti skroz do Šestina samo radi NPU? Da, ako imaš auto. Mjesto je vrlo ugodno, kava je ukusna i sigurno ćeš imati gdje "okinuti" dobru fotku. Non Plus Ultra je miss7 Instagram-approved!

 

Posjeti Miss7.24sata.hr