Prokos praznovjerju Martine Tomić

Mlada umjetnica Martina Tomić svoju liniju unikatno dekoriranih predmeta „La Martine“ predstavila je na izložbi «Prkos», koja se od 3. do 17. srpnja 2015. održava u Muzeju Vinkovci, a koju je u proteklih 10-ak dana posjetilo oko 2000 posjetitelja.
Vidi originalni članak

La Martine je linija unikatnih stiliziranih predmeta koja je osvojila kritičare i poznavatelje umjetnosti, a koja je nastala tehnikom lijepljenja ogledala kojim Martina Tomić stvara zanimljive mozaike, igrajući se svijetlom i sjenom.

Ona ručno lomi ogledalo te od novonastalih komadića promišljeno gradi nove kompozicije. Namjerno slamanjem ogledala prkosi praznovjerju kako razbijeno ogledalo donosi nesreću, a pomoću svjetla nastoji prikazati višeličje u prostoru koji je općenito nadahnjuje, dizajn interijera.  

Izložbom predstavljeni predmeti samo su dio stvaralaštva mlade umjetnice koja već dugi niz godina vješto pliva u dizajnerskim vodama što potvrđuju brojni radovi te suradnje s modnim dvojcem Mala Radnja Dizajna. Umjetnicu osobno usmjerava snažan utjecaj namjene te plasman proizvoda koji proistječe iz dizajna pa je i to jedan od pokretača ove ideje.

Martina je vrlo jednostavno opisala motiv izložbe: „Prkosim praznovjerju, al'  ponajviše sebi.

Iako je La Martine linija novost na tržištu vjerujemo da će u kratkom periodu postati veliki hit te omiljeni poklon za razne prigode.  Više informacija o radu Martine Tomić možete potražiti na Facebook stranici.

Više slika pogledaj u galeriji...

Posjeti Miss7.24sata.hr