Pročitale smo nastavak knjige Vrag nosi Pradu, ovo je 6 razloga zašto nam je fora

Ne želimo ti uništiti draži čitanja knjige 'Supruge' Lauren Weisberger, ali želimo ti otkriti par zanimljivih detalja
Vidi originalni članak

Lauren Weisberger zasigurno pamtimo po knjizi Vrag nosi Pradu koja je potom adaptirana u jedan od najomiljenijih filmova žena diljem svijeta. Chic-lit roman koji razotkriva (pomalo i prokazuje) modni svijet i natjerao nas da njegove likove nikad ne zaboravimo. Sjećaš se Mirande Priestly, Andy Sachs i Emily Charlton? 

Naravno da se sjećaš i zasigurno se pitaš što se s njima dogodilo poslije! Dobar dio toga mi smo saznali u Laureninoj novoj knjizi Supruge. Mi smo je pročitale, a donosimo ti 5 razloga zašto bi i ti mogla biti zanimljiva.

1. UMJESTO PRADE, STIŽE LULULEMON

Originalni naslov ove knjige u Americi glasi Kad ti život da Lululemons. Kod nas nije takav jer je izdavač valjda pretpostavio da ovdje malo tko zna što je Lululemon. No, mi znamo da je riječ o brendu sportske odjeće (pretežno joga tajica), ultrapopularnom u Americi. Iako je naš naslov solidno adaptiran i dobro pogađa smisao knjige, moramo ti spomenuti da je uistinu značajno to da umjesto Prade imamo Lululemon. Ako je Vrag nosi Pradu tematizirao svijet visoke mode i svjetske elite, onda Supruge tematiziraju osobni rast, položaj žene i status kućanice. Iako bi se zakleti fanovi kultne knjige mogli osjećati pomalo iznevjereno, istina je da ova knjiga na duhovit i ciničan način dira puno dublje teme s kojima se većina žena ipak može poistovjetiti.

2. ŽELIŠ VIDJETI KAKO EMILY GUBI KONTROLU

Mirandina asistentica koja ne jede ugljikohidrate na trenutke nam je strašno išla na živce, često je nismo razumjeli, ali na kraju smo si priznali - bez Emily ništa ne bi bilo isto. Toga je bila svjesna i autorica knjige. Ona je odlučila da je vrijeme da Emily dođe u prvi plan. Upravo ona je nositeljica nove priče. Više ne radi u časopisu Runaway, radila je kao PR agentica slavnima, ali njena karijera ne blista više starim sjajem. Pravo je vrijeme da propita sve uloge u svom životu i pokuša mu dati nekog reda. 

 

3. ŽELIŠ ZNATI ŠTO JE S MIRANDOM

Da, da, priznajemo - i mi smo zato pročitali ovu knjigu. Tko ne bi volio fantastičnu ''željeznu ruku'' časopisa Runaway! Ne možemo ti, naravno, otkriti što točno radi. Zapravo, malo ćemo ti natuknuti. Mirandin karakter nipošto nije izblijedio i ona će učiniti sve što je u njenoj moći da Emily vrati na njen stari posao. Hoće li joj to poći za rukom morat ćeš saznati sama na stranicama nove knjige. 

4. ANDY VIŠE NIJE TOLIKO ZANIMLJIVA

Iako se i ona kratko spominje, Emilyina privatna i poslovna drama istisnula je Andy iz cijele priče.  Ona se tematizirala i u knjizi Osveta nosi Pradu pa uistinu nije bilo potrebe za još jednom knjigom o Andy. Emily je pravo osvježenje, a htjeli mi ili ne, o nekim je književnim junacima ponekad jednostvano sve već rečeno. 

5. IŠČEKUJEMO FILM?

Još ništa nije potvrđeno, ali autorica Lauren Weisberger za Daily Mail je natuknula da postoji mogućnost da filma po najnovijoj knjizi ipak bude snimljen. S obzirom na to da je već prevedena na brojne svjetske jezike te da je naklonost publike stekla jako brzo, prilično je izvjesno da će filma ipak biti. Adaptacije bestselera se više ne propuštaju, a Pedeset nijansi sive je pravi primjer za to. 

6. OVO JE PRIČA O ŽENSKOJ SOLIDARNOSTI

A to je ono što miss7 voli. Vjerujemo i ti. U romanu ćeš moći doznati kako udružene ženske snage uzvraćaju udarac muškarcu koji je to itekako zaslužio. 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr