Istražili smo gdje pojesti najukusniji burger, sendvič s trganim mesom i germknedle od kojih rastu zazubice

Z Advent
Vidi originalni članak
  • Omiljeno doba godine konačno je stiglo! To znači samo jedno - pripremi se za ispijanje kuhanog vina i degustiranje najsočnijih kobasa i germknedli po gradu uz dobru glazbu i još bolju ekipu
  • Zagreb se već godinama može pohvaliti genijalnim adventskim događanjima, a ove godine za oko nam je posebno zapeo Advent u Z Centru
  • Takozvani Z Advent drugu godinu zaredom je otvorio svoja vrata, a mi smo iz prve ruke provjerili bogatu ponudu hrane i zabave i uvjerili se da je ove godine još veći i još bolji!

Zagazili smo u prosinac, mjesec uživanja u čarima blagdana - druženju, smijehu, ukusnoj hrani i dobroj glazbi, a moramo priznati da je nama ovih dana na pameti samo gdje i kako ovu blagdansku idilu pretočiti u stvarnost. Obzirom da je otvorena sezona 'adventiranja', nismo mogli ne istražiti koja lokacija u gradu nudi najbolju kombinaciju hrane, glazbe i zabave za cijelu obitelj. Ako već živiš u Zagrebu, sigurno si već čula za Z Advent, a ako tek planiraš put u metropolu, onda obavezno na svoju listu lokacija dodaj i Z Centar koji ove godine ima uvjerljivo najsveobuhvatniji advent za cijelu obitelj.

Drugu godinu zaredom Z Advent na trgu Z Centra svakog dana pa sve do 8. siječnja okuplja veliki broj posjetitelja željnih dobre zabave i ukusne klope. Ova godina je još posebnija i zabavnija, obzirom da se Advent poklopio sa Svjetskim nogometnim prvenstvom pa za Vatrene možeš navijati i na Z Adventu, gdje je odlična atmosfera zagarantirana.

Gastro ponuda obara s nogu

Ukoliko voliš dobru hranu, a nešto manje gužve u centru grada, Z Advent je mjesto za tebe. Predlažemo ti da dođeš praznog želuca, jer gastro ponuda na adventskim kućicama u food courtu je zaista impresivna. Ljubitelje burgera sigurno će oduševiti burger u crnom pecivu koji, osim osebujnim izgledom, osvaja i fenomenalnim okusom. 

U ponudi ćeš pronaći i pečene kestene, ćevape, slasne kobase, kebab, pekarski krumpir s finim umakom, krokete te razne sendviče s trganim mesom, a ljubitelje slatkog oborit će s nogu uvjerljivo najbolje germknedle u gradu

Ovaj slasni specijalitet češke i bavarske kuhinje na Z Adventu, osim u originalnom obliku, dolazi u još osam verzija, a birati možeš između Čoko lješnjaka, Čoko plazme, Čupavca, M&M'sa s Nutellom, Nutelle, Orašara, Orea i Schwarzwald germknedle. Vjeruj nam na riječ - kada probaš ovo mekano čudo od deserta, teško da ćeš se zaustaviti samo na jednoj porciji!

Najbolja zabava u gradu

Na trgu Z Centra tijekom trajanja Adventa održat će se brojni veliki koncerti. Zaprešić Boysi, Connect x Nered već su se pobrinuli za odličnu atmosferu, a u narednim danima slijede nastupi grupe Vatra (17.12.), Soul Shadows (24.12.) i DJ Madirazza + Sax LIVE (30.12.). Također je organizirana i zabava za cijelu obitelj, kao što su koncerti Dječjeg zbora Bajka (22.12.) i Dječjeg zbora Zagrepčanke i dečki (23.12.), Božićni kviz s Moranom Zibar (23.12.) i Disco s maskotama koji je rezerviran za dan zatvaranja Z Adventa, 8.1.

Bogati dječji program

Ova lokacija u gradu podjednako je privlačna svim generacijama, obzirom da Z Advent nudi bogati zabavni program za djecu i klizalište koje je ove godine još veće. Prostire se na 280 m² pa ako na Z Advent stižeš s djecom, možeš biti sigurna da će se odlično zabaviti, dok ti u miru ispijaš kuhano vino. Cijena klizanja je 25 kuna (3,31 €), dok je najam klizaljki 10 kuna (1,32 €). Radno vrijeme klizališta je svakim danom od 10 do 22 sata, a izuzetak su petak i subota kada klizalište radi produženo, do 23 sata.

Za najmlađe posjetitelje ekipa iz Z Centra je pripremila i edukativne dječje predstave na food courtu pa će tako klinci moći uživati u predstavi 'Zagrizi u bajku' Kazališta Tvornica lutaka (18.12. u 10h), a ove godine Z Advent ima još jednu novost - Čitaonicu Djeda Božićnjaka powered by VǀBǀZ knjižara na kojoj će autorica dječjih naslova Melita Rundek 17.12. u 17 sati s najmlađim posjetiteljima čitati svoje priče. 

Raspored svih koncerata i dječjeg programa pogledajte ovdje.

 

Posjeti Miss7.24sata.hr