Pričanje s ljubimcima znak je nadmoćne inteligencije

Instagram
Ovo je amnestija za sve vlasnike Flokija i Micija. Više ih (ili nas?) nitko ne smije gledati kao poluluđake koji svom ljubimcu pričaju o tome kakva je gužva bila u busu i kako je prošao dan na poslu. To je dokaz inteligencije!
Vidi originalni članak

Životinje su fantastična bića! Ponekad nam se čini da nas razumiju i bolje nego ljudi - čak iako to nije istina. Naša ljubav prema kućnom ljubimcu često ga pretvara u nama ravnoga pa s njime i razgovaramo: o vremenu, žalimo se na susjede, pričamo mu kako nm je prošao dan... Istina, čudno je pripisati životinjama ljudska ponašanja, ali koji vlasnik psa ili mačke tome može samo tako odoliti? Koliko si puta pitala svog Flokija ili Micka želi li kolačić i mahanje repom ili neodređeni "mijau" protumačila kao "da"? Vjerojatno puno puta, no to ne znači da si luda, već sasvim suprotno - vrlo si inteligentna!

Antropomorfizacija (davanje ljudskih osobina stvarima i/ili drugim bićima) uvriježeno se smatra znakom infantilnosti ili jednostavno blesavim ponašanjem, no zapravo je ljudima prirodno urođeno i zapravo je još jedan dokaz naše nadmoćne inteligencije. Činjenica da prepoznajemo um i psihološke procese slične našima i u drugim vrstama čini nas pametnijima od ostatka bića na planeti. 

Polemika Je li učiteljica u pravu kada kaže da pas nije član obitelji?

Druge vrste, čak ni najinteligentnije životinje to ne mogu.  Premda, razgovaranje sa životinjama može biti i znak usamljenosti - to je čista refleksija toga što naš veličanstven mozak može! Hm, ovo zvuči kao dobra poslijepodnevna tema za razgovor između tebe i tvog ljubimca! 

 

Posjeti Miss7.24sata.hr