Prespavala sam u kućici na drvetu u Plitvicama - evo kako mi se svidjelo!

miss7
Nadomak Plitvičkih jezera smjestila se prekrasna zelena oaza za sve ljubitelje prirode i života u prirodi, koja je od ove godine bogatija za jedan novi koncept - glamping
Vidi originalni članak

Na samo osam kilometara od Plitvičkih jezera, u naselju Grabovac (općina Rakovica), otvoren je prvi hrvatski glamping "Plitvice Holiday Resort". Posebnost ovog koncepta je u tome što po prvi puta u Hrvatskoj imamo resort s kućicama na drveću. Osim toga, još jedna novost u ovom resortu su kućice za odmor na jezeru. Posjetitelji mogu birati još i između vrhunski opremljenih mobilnih kućica te indijanskih šatora u indijanskom selu. 

Kako do Plitvice Holiday Resorta?

Ovaj prekrasni kompleks nalazi se na samo sat i pol vremena vožnje od Zagreba i od Zadra. Dolazak vlakom u stvarnosti nije moguć direktno na ovo mjesto, dok je autobusom moguće, ali zimi u ograničenim terminima. Preporučuje se dolazak osobnim automobilom, a ja sam imala sreću voziti se u novom Opel Combu. Combo pete generacije, koji je razvijen i kao putnički auto, ima brojna napredna svojstva i prepun je tehnologije. Između ostalog ima i adaptabilni tempomat, adaptabilni ograničivač brzine, upozorenje na umor vozača, prepoznavanje znakova ograničenja brzine, pomoć u zadržavanju voznog traka, panoramsku kameru 180° i brojne druge... Automobil dolazi u dvije duljine - standardni (4,40 m) i dugi (4,75 m). 

Dok je kolega vozio bez uporabe ruku i nogu, zaključila sam da je taj auto sve što jednoj ženi treba (ha-ha!). Ako mi ne vjeruješ, pogledaj sama! 

Kako je izgledao boravak u kućici na drvetu?

Kućice na drveću, kojih je ukupno pet, smještene su u visoko u krošnjama borova, a vanjski dizajn ovih kućica savršeno se stapa s prirodom. Već na prvi pogled bilo je jasno da je riječ o veoma luksuznom smještaju, u što sam se u potpunosti uvjerila kada sam vidjela unutrašnjost kućice u kojoj sam boravila. U tom sam trenutku poželjela samo jedno - preseliti se u nju istog trenutka!

Kućica je na tri etaže. Na prvoj etaži nalaze se spavaća soba s dva odvojena kreveta i kupaonica, na drugoj su etaži kuhinja i dnevni boravak, dok su na trećoj etaži spavaća soba s bračnim krevetom i još jedno kupatilo. Kućica može primiti maksimalno četiri odrasle osobe i jedno dijete. Unutrašnjost je opremljena vrhunski i veoma luksuzno, a ono što je najvažnije - jako je udobna!

Kuhinja je opremljena s pločom za kuhanje na struju, hladnjakom i perilicom posuđa, a kućica još ima i klima uređaj, tv i veliku terasu. I, naravno, ima i besplatan Wi-Fi. Ali moram priznati da su mene najviše osvojili veliki prozori u svim prostorijama u kućici koji osiguravaju umirujući pogled na prekrasnu prirodu cijelog kompleksa.

Jedina mala zamjerka kod ovog resorta mi je to što noću nije najbolje osvijetljeno pa se, zapravo, iz kućica vidi samo noć. Ipak, to nije umanjilo moju želju da se zauvijek preselim tamo!

P.S. Nikada mi nigdje nije bilo ljepše gledati Sam u kući nego ovdje!

Nažalost, kako sam boravila u kućici na drvetu, nisam uspjela vidjeti unutrašnjost kućica na jezeru, kojih ima devet. No, sudeći prema vanjskom dizajnu, sigurna sam da je njihova unutrašnjost jednako privlačna i luksuzna kao i u kućicama na drveću. Njihov kapacitet su maksimalno dvije osobe jer su manje od kućica na drvetu. Točnije, imaju jednu sobu s bračnim krevetom i jednu kupaonicu, a nemaju kuhinju. Ostala oprema je jednaka ili prilično slična. 

I, na kraju, nisam mogla ne posjetiti i Plitvička jezera koja su udaljena samo nekoliko minuta vožnje od ovog kamping parka. To je bio razlog više da se zaljubim u cijeli ovaj kompleks, ali i dio Lijepe naše

Plitvička jezera bila su, kao i uvijek, impresivna. Pustit ću radije fotografije da govore...

Posjeti Miss7.24sata.hr