Premijera u kazalištu Knap: Monodrama 'Kutija od ogledala' Petre Vukelić nudi suze i smijeh

Ana Šesto
Vidi originalni članak
  • 'Kutija od ogledala' autorska je monodrama kazališne, televizijske i filmske glumice Petre Vukelić
  • Riječ je simbolikom prožetoj gorko-slatkoj priči o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje
  • Premijera je 16. veljače u kazalištu Knap, pretpermijera je na rasporedu dan prije, a predstava će igrati još i 7. ožujka te 12. travnja

U četvrtak 16. veljače u kazalištu Knap će se održati svečana premijera predstave 'Kutija od ogledala', umjetničke organizacije Teatar Prima Vista. Predstava je praizvedena 16. prosinca 2022., a na redovnom programu će igrati u terminima 15. veljače (pretpremijera), 7. ožujka i 12. travnja u kazalištu Knap, u Ivanićgradskoj 41a.

'Kutija od ogledala' autorska je monodrama glumice Petre Vukelić. Riječ je simbolikom prožetoj gorko-slatkoj priči o neslomljivosti ljudskog duha koja će gledateljima ponuditi i suze i smijeh, ali i prepoznavanje jer, kako kaže glavni lik ove drame, „nevjerojatno koliko je lako povjerovati u ružne stvari o sebi“…

Nakon izlaska iz turbulentne veze s Maksom, Eva je sve samo ne slobodna. Premda odavno nisu zajedno, ona i dalje osjeća posljedice sveprožimajućeg kaosa u kojem se nalazi otkako je upoznala Maksa. „Ti bez mene ne postojiš“, neprestano joj je govorio Maks, a Eva je u to nažalost povjerovala.

Life&style Premijera u kazalištu Knap: Predstava 'Muškarci više vole plavuše' će nas nasmijati i jako zabaviti

Kako ne bi povjerovala čovjeku koji je navodno voli? Ona za njega nikada ustvari nije postojala kao osoba. Postojala je samo kao ogledalo u kojem je on tražio svoj odraz, potvrdu svojeg postojanja, a prazna ljuštura fingira svoje postojanje igrom refleksija bezbroj ogledala.

Uhvaćena u kutiju Maksovih projekcija, zatvorena u kutiji iskrivljenih odraza iz koje ne može izaći, Eva svakodnevno propitkuje što je stvarno, a što umišljaj. Svaki pokušaj bijega čini se bezuspješan, a Eva, paralizirana u začaranom krugu prisilnog ogledavanja u Maksovim ogledalima i neprestanim pokušajima bijega od distorzirane stvarnosti koju živi, svakim danom sve više nestaje.

Life&style Ana Begić Tahiri: "Jedna sam od rijetkih glumica koja može reći da jako dobro živi od kazališta"

Može li ona napokon progledati i vidjeti svoj odraz onakav kakav on zaista jest? Može li izaći iz klaustrofobije kutije od ogledala u koju je zarobljena ili će u toj istoj kutiji u potpunosti nestati?

Inače, Petra Vukelić je kazališna, televizijska i filmska glumica te spikerica rođena u Zagrebu. Diplomirala je kroatistiku i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te završila program klasične glume na London Academy of Dramatic Art (LAMDA) u Londonu. Uz brojne nastupe u Hrvatskoj (kazalište, tv, film), u siječnju 2020. glumački je debitirala i na londonskoj kazališnoj sceni u duodrami Petera Billinghama „The Likeness“. Umjetnička je voditeljica i osnivačica UO Kazališne družine Teatar Prima Vista.

Posjeti Miss7.24sata.hr